Krāsaina bērnu pavārgrāma - Gardēdis!

 
Šī jaunā pavāra veselīga uztura rokasgrāmata sniegs ierosmi un uzmundrinājumu ēst gatavošanā tiem bērniem un jauniešiem, kuriem šķiet, ka tas ir laikietilpīgs un sarežģīts process, ka tas vairāk piedien mammai, tētim, vecmāmiņai vai krustmātei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Grāmatas autores pierāda, ka veselīgu brokastu, pusdienu un vakariņu laiks var tikt sagaidīts un pavadīts jautri un aizraujoši arī bez vecāku klātbūtnes, gatavojot dažnedažādus ēdienus, kuriem autores ir piedāvājušas neierastus nosaukumus, kas ēst gatavošanas procesu padara vēl radošāku. Atliek tik minēt, ko autores paslēpušas aiz nodaļu nosaukumiem “Oliņ, boliņ”, “Uzkod, uzkod, palecies!”, “Ko var sasiet, atsiet un apēst?”.

Te atradīsi atziņas par veselīgu uzturu un atbildes uz dažādiem jautājumiem: “Kāpēc putra patīk tavam vēderam?”, “Kāpēc svaigi dārzeņi un lapas jāēd arī cilvēkiem?”

Receptes ir sastādījusi uztura zinātniece, ko bērni ir jau izmēģinājuši, iesaistoties grāmatas tapšanā. Taču tas nav tikai vienkāršs recepšu krājums. Te atradīsi atziņas par veselīgu uzturu un atbildes uz dažādiem jautājumiem: “Kāpēc putra patīk tavam vēderam?”, “Kāpēc svaigi dārzeņi un lapas jāēd arī cilvēkiem?”, ”Cik ilgi kurš dārzenis jāvāra?”. Un, protams, viltībiņas vecākiem — “Kā panākt, lai bērns pagaršo visu?”

Reklāma
Reklāma


Grāmatā atradīsiet idejas, kā rīkot svētkus, kā sagaidīt viesus un kā novērst katastrofu virtuvē. “Gardēdis” sniedz praktiskus padomus virtuves higiēnas jautājumos, kā arī ieteikumus, kā prātīgāk uzglabāt pārtiku pārgājienos vai netradicionālās situācijās. Mazā virtuves vārdnīca grāmatas beigās palīdzēs saprast gan vienkāršākus, gan sarežģītākus virtuves terminus un vārdus.


Grāmatu veidojušas “Veselības centra 4” uztura ārste Guna Rijkure un sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Apine.
Bērni atklās garšu pasauli, apjautīs sevī pavāru un kļūs par gardēdi!

Izdevniecība "Jumava".