Enerģijas zagļi ģimenē, attiecībās un darbavietā

“Jāņa Rozes apgāds” laidis klajā zviedru psihoterapeites Ingalilas Rūsas grāmatu “Enerģijas zagļi ģimenē, attiecībās un darbavietā”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Darbā, kas Zviedrijā guvis lielu lasītāju atzinību, autore sniedz izvērstu t. s. enerģijas vampīra psiholoģisko portretu. Iztiekot bez ezoteriskām spekulācijām, I. Rūsa skaidro enerģijas ņēmēja uzvedības un rīcības motīvus un dod padomus, kā sevi psiholoģiski pasargāt saskarsmē ar šādiem cilvēkiem. “Pasaulē itin visu apņem enerģija, un arī mēs dzīvojam un sazināmies cits ar citu jūtu diktētos enerģētiskajos laukos. [..] Tā kā mums pieder tikai zināms enerģijas daudzums, jābūt ļoti apdomīgiem un rūpīgi jāpievērš uzmanība, kam mēs savu enerģiju atdodam,” atgādina autore.

Izzinoša lasāmviela tiem, kam rūp sava emocionālā labklājība.

 

“Enerģijas ņēmēji noliedz realitāti un pagātni, dzīvojot tikai un vienīgi savos priekšstatos par to, kā viss šķietami ir bijis. Tas var izpausties dažādi, piemēram, viņi izstumj no apziņas negatīvo un uztver tikai dzīves pozitīvo pusi – gan tagadnē, gan pagātnē. Kāda pagātnē piedzīvota, bet neatrisināta problēma var tikt inscenēta līdzīgā situācijā un vērsta, piemēram, pret partneri vai kolēģi.”

Ingalila Rūsa

Reklāma
Reklāma

 

No zviedru valodas tulkojusi Madara Bernharda

Māksliniece Sana Romanovska