Aizkustinošs stāsts grāmatā un uz lielajiem ekrāniem – "Kara zirgs"

Sirsnīgs un līdz asarām aizkustinošs stāsts par zirga Džoija un zēna Alberta draudzību, kas izvēršas uz Pirmā pasaules kara fona. Karš izšķir abus – Alberta tēvs pārdod Džoiju britu armijai, bet vēlāk viņš nonāk vācu armijas pakļautībā, kur piedzīvo badu un nelaimes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Alberts vēlas sekot Džoijam pa pēdām, taču nav pietiekami vecs, lai iestātos armijā un dotos draugam līdzi, tāpēc sāk bīstamu ceļojumu, lai atgūtu mīļoto zirgu.
Pazīstamā un atzītā britu bērnu grāmatu autora Maikla Marpurgo darbs “Kara zirgs” savu uzvaras gājienu un popularitāti lasītāju vidū ieguva 2007. gadā, kad Londonas Nacionālais teātris iestudēja lugu pēc grāmatas motīviem, kaut uzrakstīta tā bija krietni agrāk.


Grāmata stāsta par cilvēka un zirga ciešajām attiecībām, kā arī uzmanību pievērš dzīvnieku izmantošanai Pirmā pasaules kara laikā, par ko līdz šim runāts ļoti maz. Grāmata pārsteidz ar emociju bagātu sižetu un precīzu vēsturisko notikumu atspoguļojumu un dramatisku noslēgumu, kas saglabā lasītājā intrigu līdz pēdējām grāmatas lappusēm.


Eiropā grāmata publicēta vairāk nekā 500 000 eksemplāru tirāžā, nominēta nozīmīgākajai Lielbritānijas un Īrijas Costa Award balvai literatūrā, kā arī iekarojusi tūkstošiem lasītāju sirdis Amerikā. Pēc grāmatas motīviem uzņemtas vairākas teātra izrādes Lielbritānijā un Amerikā, kā arī grāmatas ekranizējums janvārī piedzīvos savu pasaules pirmizrādi uz lielajiem ekrāniem Stīvena Spilberga režijā.


No 20 janvāra filma ar tādu pašu nosaukumu “Kara zirgs” būs vērojama kinoteātros arī visā Latvijā.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.jumava.lv