Sešos no rīta pirmais pircējs ierodas pēc Jū Nesbē romāna "Atriebes dieviete"

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā slavenā  norvēģu rakstnieka Jū Nesbē detektīvromānu “Atriebes dieviete”, kura pārdošanas rādītāji pasaulē jau apsteiguši Stīga Lārsona Millennium triloģijas uzstādītos rekordus, jo aprēķināts, ka Lielbritānijā ik pēc 27 sekundēm tiek nopirkta kāda Jū Nesbē grāmata.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Romāna “Atriebes dieviete” pirmajā pārdošanas dienā, 2. decembrī, jau pulkstens 6 no rīta pie Zvaigznes grāmatnīcas Tukumā  gaidīja pirmais pircējs, lai saņemtu bestselleru. Lasītāju atsaucība un pārdošanas rezultāti pirmajā dienā liecina, ka  arī Latvijā romāns “Atriebes dieviete” sasniegs Millennium triloģijai līdzvērtīgus panākumus.

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir mūziķis, dziesmu autors un ekonomists, tomēr pasaules slavu viņš ieguvis ar saviem detektīvromāniem, kuros noziegumus atklāj detektīva Harija Hola vadītā komanda. Jū Nesbē apbalvots ar prestižo Glass Key Award balvu, kas ik gadu tiek pasniegta labākajam skandināvu kriminālromāna autoram.

Kā Jū Nesbē teicis kādā intervijā, grāmatas rakstīt ir vērts tikai par slepkavībām un mīlestību. Viņa romānos ir gan daudz slepkavību, gan kaislīga mīlestība, kas rakstnieka meistarīgi radītajā savienojumā veido tik intriģējošu kokteili, ka lasītājs vienkārši pazūd no ikdienas pienākumiem, līdz grāmata ir galā.
Iepriekš Jū Nesbē bija atteicies no savu romānu ekranizācijas piedāvājumiem, sakot, ka nevarētu atteikt vien Mārtinam Skorsēzem. Tagad tapis zināms, ka slavenais Holivudas režisors iecerējis uzņemt filmu pēc Jū Nesbē romāna “Sniegavīrs” motīviem no Harija Hola sērijas.

Jū Nesbē stāsta par rakstīšanu un savu literāro varoni Hariju Holu:

Reklāma
Reklāma


Romānā “Atriebes dieviete” pats Harijs Hols kļūst par aizdomās turamo slepkavības izmeklēšanas lietā, kuru vada Harija sāncensis izmeklētājs Toms Volers. Harija bijusī draudzene Anna Betsena ir nogalināta, un Volers cenšas apsūdzēt šajā noziegumā Hariju. Tostarp pilsētā tiek veiktas īpaši nežēlīgas banku aplaupīšanas, ko izmeklē Harijs un viņa kolēģi.  Jo tālāk virzās Harija vadītā izmeklēšana, jo skaidrāks kļūst fakts, ka banku aplaupīšanas un Annas slepkavība ir savā starpā saistītas lietas, tomēr Toms Volers ir apņēmies neatkāpties no sava mērķa.

Kriminālromānu fanus Latvijā noteikti iepriecinās ziņa, ka gaidāmi arī turpinājumi – “Sātana zvaigzne” un “Sniegavīrs” –, kuros būs iespēja sekot līdzi Harija Hola un viņa kolēģu darbam, izmeklējot noziegumus.
 

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv