Septiņas dzirkstošas pasakas par pasauli, kurā dzīvojam

Apgāds Lietusdārzs izdevis jaunu  Māras Cielēnas pasaku grāmatu ar elegantām Ievas Maurītes ilustrācijām: Deguns debesīs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatā iekļautas septiņas pasakas, kas vēsta par pasauli, kurā dzīvojam. Tā ir savāda, mīļa, pārsteidzoša, reizēm neizprotama, reizēm skumja, tomēr brīnišķīga.
Krājcūciņa Malvīne, kuras senči nāk gan no banku pilsētas, gan laukiem,  atvaļinājuma laikā iepazīst abas puses.  Sētas stabs ierosina pārvirzīt pavasara robežas, lai ir ērtāk to uzraudzīt. Zēns piesakās Skrejvaboles cirkā un kļūst par kalnu. Sniegpārsliņa Silva lielajā ballē gandrīz iet bojā pati no savas asariņas. Sniegavīrs Tālivaldis bāž degunu debesīs, jo grib daudz ko uzzināt un saprast... Katra pasaka ir dzirkstošas izdomas un vienlaikus interesantu domu pilna.


 

 

Reklāma
Reklāma

Ļoti konkrēti, līdz vissīkākajai detaļai raksturoti tēli − sniegpārsliņa Silva, Vecais akmens, Sniegavīrs Tālivaldis un citi – ierosina domāt par visaptverošiem un dziļiem jautājumiem. Kāpēc pasaulē pastāv tik liela dažādība? Vai ir jāmaina visa pasaules kārtība, lai  kādam būtu ērtāk dzīvot? Kā izprast kustību un nekustību, kas reizēm ir pavisam tuvu kopā?
Šīm pasakām piemīt Māras Cielēnas darbiem raksturīgā  ikdienas pasaules brīnumainības gaisotne un vienlaikus jaunas iezīmes: vairāk humora un ironijas nekā iepriekšējās grāmatās.


Mākslinieces Ievas Maurītes ilustrācijas ir  ļoti savdabīgas: lieli krāsu laukumi apvienoti ar smalkiem punktējumiem.


Grāmata piemērota dažāda vecuma lasītājiem.