Pilngadīgajiem par ārsta izziņu nometnei ir jāmaksā! "Kāpēc tā?" jautā lasītāja

Kāda "Mammamuntetiem.lv" lasītāja ir sašutusi – viņa pieteikusies kā brīvprātīgais palīgs vienā bērnu vasaras nometnē un tāpēc devusies pie sava ģimenes ārsta pēc U27 izziņas, kas ļauj īstenot ieceri. "Taču man par šo izziņu bija jāmaksā 10 eiro, bet manai paziņai – pat 15 eiro! Bērniem izziņas nometnei dabūjām bez maksas. Kāpēc tādas cenas?" viņa jautā.
Cik naudiņas par šādas izziņas noformēšanu vajadzēs maksāt, jāinteresējas sava ģimenes ārsta praksē.

FOTO: Shutterstock.com

Cik naudiņas par šādas izziņas noformēšanu vajadzēs maksāt, jāinteresējas sava ģimenes ārsta praksē.

“Manam un arī paziņas ģimenes ārstam ir noslēgts līgums ar NVD, tā nav viņu privātprakse. Vai tādā gadījumā nevajadzētu būt parastajai pacienta iemaksai 2 eiro apmērā?” vēlas zināt “Mammamuntetiem.lv” lasītāja. 

 

Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga skaidro, ka šādas – U27 – izziņas izsniegšana ģimenes ārstu praksēs ir valsts apmaksāts pakalpojums, ja tā nepieciešama par bērna veselības stāvokli. “Tad par izziņas noformēšanu nav jāveic maksājums,” teic Evija Štālberga, “savukārt pieaugušajiem tas ir maksas pakalpojums.”

To nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 555 "Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība".

Reklāma
Reklāma

 

Cik naudiņas par šādas izziņas noformēšanu vajadzēs maksāt, jāinteresējas sava ģimenes ārsta praksē, jo katrai var būt atšķirīgs maksas pakalpojumu cenrādis. 

Saistītie raksti