Beidzot skaidra laika prognoze Ziemassvētkiem

Pēdējās divās nedēļās lietus un pozitīva gaisa temperatūra nokausēja sniega segu teju visā Latvijā, tomēr tuvākajās dienās gaidāmas izmaiņas - daudzviet snigs, kas lielā daļā valsts rezultēsies ar baltiem Ziemassvētkiem, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).
Snigšanas rezultātā Ziemassvētku vakarā lielu daļu valsts teritorijas segs neliela sniega kārta!

FOTO: Shutterstock.com

Snigšanas rezultātā Ziemassvētku vakarā lielu daļu valsts teritorijas segs neliela sniega kārta!

Svētku brīvdienās Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss un gaisa temperatūra pazemināsies, nakts stundās daudzviet gaiss atdzisīs zem 0°. Ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt prātīgiem, jo nokrišņu laikā redzamība pasliktināsies un ceļi būs slideni! Kā arī atsevišķās dienās gaidāma vēja pastiprināšanās, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Atkusnis daudzās upēs ir sarežģījis hidroloģisko situāciju, tāpēc LVĢMC  aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai!

 

Brīvdienās mākoņi aizklās debesu lielāko daļu, tomēr vietām skaidrosies. Valsts teritoriju šķērsojošie mākoņi abas dienas daudzviet nesīs nokrišņus, galvenokārt slapja sniega un sniega veidā, vietām rietumos arī lietu.

 

Sestdien uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums - tas palielina spiedienu uz virsmām, kā rezultātā vadi var tikt pārrauti, bet zari nolūzt. Snigšanas rezultātā Ziemassvētku vakarā lielu daļu valsts teritorijas segs neliela sniega kārta! Redzamība brīžiem nokrišņu laikā būs pasliktināta, kā arī ceļi būs slideni! Sestdien vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, un jūras piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15-18 m/s.

Reklāma
Reklāma

 

Jau svētdien dominēs rietumu puses vējš, kas dienā būs pierimis arī jūras tuvumā. Kā nakts, tā arī dienas stundās gaisa temperatūra pieturēsies -3...+3° robežās.

 

Decembra pēdējā nedēļā brīžiem gaidāmi nokrišņi, vējš nedēļas sākumā vēl būs brāzmains, taču pakāpeniski kļūs mierīgāks. Daudzviet gaisa temperatūra svārstoties ap 0°, palaikam sniega sega palielināsies, bet citā brīdī jau kusīs.

Saistītie raksti