Bijušo partneri notiesā par sievietes izsekošanu, draudēšanu un fizisku iespaidošanu

Par sievietes ilgstošu izsekošanu, draudēšanu un fizisku iespaidošanu nolūkā panākt kopdzīves atjaunošanu Rīgas pilsētas tiesa vīrietim piespriedusi sabiedriskos darbus.
Vīrietis, meklējot iespēju satikties ar bijušo partneri, ilgstoši izsekoja un novēroja viņu.

FOTO: Shutterstock.com

Vīrietis, meklējot iespēju satikties ar bijušo partneri, ilgstoši izsekoja un novēroja viņu.

Lai atjaunotu partnerattiecības un kopdzīvi ar sievieti, bet apzinoties, ka viņa pēc izlīgšanas citā kriminālprocesā par nodarītiem viegliem miesas bojājumiem, nevēlas ar viņu sazināties, pavasarī vīrietis vairākkārt rakstīja un nosūtīja e- pastus.

 

Tāpat viņš ilgstoši izsekoja un novēroja sievieti, sagaidīja pie dzīvesvietas, ceļā līdz darba vietai uzrunāja un izteicās aizskaroši un nievājoši. Tāpat vīrietis vairākkārt centās aizkavēt sievieti, ķerot aiz rokas un grūžot, izteica draudus, ka nositīs, ja nebūs kopā.

 

Sieviete, apzinoties, ka bijušais partneris ir vairākkārt sodīts un bijis vardarbīgs pret viņu abu kopdzīves laikā, izteiktos draudus uztvēra nopietni un pamatoti baidījās par savu drošību.

 

Turpinot īstenot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, kāda jūnija vakarā ieradās sievietes mājoklī. Tur viņš ar dūrēm un kājām sita pa dzīvokļa durvīm. Saprotot, ka iekšā netiks laists, no ārpuses atstūma pusatvērto virtuves logu un, iekāpjot pa to, iekļuva dzīvoklī. 

Reklāma
Reklāma

Dzīvoklī viņš sievieti sācis ķert, grūstīt un žņaugt, nodarot fiziskas ciešanas. Sievietei tika konstatēti maznozīmīgi miesas bojājumi.

Sievietei gan izdevās izsaukt Valsts policiju, pielietojot gāzes baloniņu, kā arī izdevās izrauties no varmākas un izskriet no dzīvokļa, pēc kā policija agresoru aizturēja.

 

Tiesa apstiprināja apsūdzētā un prokurora noslēgto vienošanos par sodu, proti, sabiedrisko darbu uz 400 stundām. Tam daļēji pievienota neizciestā soda daļa pēc cita Rīgas pilsētas tiesas sprieduma, un kā galīgais sods noteikts sabiedriskais darbs uz 420 stundām.

 

Soda izciešanas termiņā ieskaitīts aizturēšanā un apcietinājumā pavadītās 19 dienas, kas atbilst 152 sabiedriskā darba stundām. Sabiedriskā darba atlikusī soda daļa ir 268 stundas.

Saistītie raksti