Vidzemes tirgus aicina uz dzimšanas dienas svinībām

Trešdien, 18. oktobrī, Vidzemes tirgus ar īpašu pasākumu svinēs dzimšanas dienu, kuras apmeklētājiem būs iespēja mākslinieces vadībā piedalīties kopīgas tirgus nākotnes gleznas radīšanā, noklausīties koncertu un pavadīt vakaru jaukā gaisotnē, apmeklējot arī tirgus paviljona telpas. Svētku svinēšana notiks no plkst. 17.00 līdz 22.00.
No 25. oktobra nakts tirgus darbosies ik trešdienu no plkst. 16.00 līdz 20.00, bet katru dienu Vidzemes tirgus būs atvērts no plkst. 7.00 līdz 20.00.

FOTO: Publicitātes foto

No 25. oktobra nakts tirgus darbosies ik trešdienu no plkst. 16.00 līdz 20.00, bet katru dienu Vidzemes tirgus būs atvērts no plkst. 7.00 līdz 20.00.

Vidzemes tirgus ir viens no visvecākajiem lielajiem Rīgas tirgiem, kas bija galvaspilsētā pirmais, kurā bija izbūvēti labiekārtoti paviljoni. Tā 1902. gada 15. oktobrī Brīvības un Matīsa ielas stūrī tika atklāti divi Aleksandra tirgus paviljoni – pirmā slēgta tipa tirdzniecības halle Rīgā gaļas tirdzniecībai un atklātā halle – citu pārtikas produktu tirgošanai. Tirgus ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Šo tirgu ar nosaukumu “Vidzemes tirgus” pazīstam kopš 1924. gada. Savā mūžā tas piedzīvojis daudz pārmaiņu, bet kopš šā gada vasaras Vidzemes tirgū trešdienās darbojas Nakts tirgus, kur var nopirkt dažādus lauku labumus un citus gardumus.

 

Vidzemes tirgus dzimšanas dienas svinībās 18. oktobrī no plkst. 17.00 līdz 22.00 klātesošie varēs iesaistīties vairākās aktivitātēs, tostarp kopā ar mākslinieci un kultūras žurnālisti Aneti Lesīti 

 

ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja Piena paviljonā ar savu otas triepienu palīdzēt radīt lielformāta gleznu “Tirgus rītdiena”.

 

Māksliniece Anete Lesīte akcentē: “Vidzemes tirgum sabiedrības atmiņās ir nozīmīga vieta. To atjaunojot, tirgus varētu kļūt arī par kultūrvietu, kur apvienojas vides kultūra ar arhitektūru, ēšanas kultūra ar iepirkšanās kultūru, ziedi un dārzeņi, augļi un daudzas citas dabas veltes un lauksaimnieku izaudzētais, un te varētu būt vieta arī daiļajām mākslām – izstāžu galerija, skatuvīte mūzikai, cirkam un teātrim.” 

 

Reklāma
Reklāma

Vidzemes tirgus dzimšanas dienas ballītes laikā būs atvērta viena no nozīmīgākajām Vidzemes tirgus ēkām – Piena paviljons, kur šobrīd aktīva tirdzniecība vairs nenotiek, tāpēc tagad izbaudāms telpas arhitektoniskais šarms un pagātnes elpa.  

Tāpat ballītes viesiem būs iespēja noklausīties jaunās dziesminieces Melisas Deboras Kaškuras akustisko koncertu. Viņa ir Austrasbērns, īsts tīrradnis, kuras izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa, Haralda Sīmaņa, Ulda Ozola, Arņa Miltiņa, Ievas Akurateres un citu dziesminieku melodijas.

 

Visa vakara garumā pasākumā piedalīsies vairāki ēdinātāji un tirgotāji, bet svinību izskaņā varēs nogaršot arī svētku kliņģeri.

 

Turpmāk, no 25. oktobra, tirgošanās nakts tirgū notiks ik trešdienu no plkst. 16.00 līdz 20.00, tai būs vietas zem nojumes vai ap to, kur patverties nelabvēlīgos laikapstākļos. Bet katru dienu Vidzemes tirgus, ko tautā dēvē arī par Matīsa tirgu, būs atvērts no plkst. 7.00 līdz 20.00.

Saistītie raksti