Policijai ir informācija par pazudušās sievietes un viņas meitiņas atrašanās vietu

Bezvēsts prombūtnē esošā Svetlana Ižika un viņas trīs gadus vecā meitiņa Karīna ir dzīvas, rāda Valsts policijas rīcībā esoša informācija.
Svetlana Ižika un viņas meitiņa Karīna pazuda 1. oktobrī.

FOTO: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Svetlana Ižika un viņas meitiņa Karīna pazuda 1. oktobrī.

Valsts policijas rīcībā ir informācija par abu personu atrašanās vietu ārpus Latvijas. Viņas ir dzīvas, bet ņemot vērā, ka turpinās meklēšana un procesuālās darbības, šobrīd policija no plašākiem komentāriem atturas.

 

1984. gadā dzimusī Svetlana kopā ar savu 2020.gadā dzimušo meitu Karīnu pazuda 1. oktobrī. Pēdējoreiz viņas bija redzētas Krāslavas novada no Robežnieku pagastā. Tur dzīvo Svetlanas vecāki. Mātes dzīvesvieta deklarēta Daugavpilī, meitenītes – Rīgā. 

 

Valsts policija iepriekš ziņoja, ka sievietei ir psihiskas dabas problēmas un meitenītei nepieciešama nepārtraukta medicīniska palīdzība. Bērns bijis citas personas aizgādībā.

 

Reklāma
Reklāma

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītājas vietniece Valentīna Gorbunova portālam Lsm.lv iepriekš skaidroja, ka iemesli bērna izņemšanai no ģimenes var būt dažādi. Viens no tiem ir arī vecāku veselības stāvoklis.

 

"Mēs nedzīvojam vairs tajā vidē, tajā režīmā, kur, ja cilvēkam ir kādas īpašas vajadzības, viņš tiek izolēts. Arī vecākam ar mentālām problēmām, protams, ir tiesības satikt savu bērnu," teica Gorbunova, “un tas ir nepieciešams arī bērna attīstībai.”

Saistītie raksti