"Uz Sapni ar Mazo” jeb Ievas un Oskara Florencu-Vīksnes trakie piedzīvojumi kopā ar mazo dēlu

"Uz Sapni ar Mazo” ir sešu sēriju cikla ģiemenes ceļojumu raidījums par ekstrēmu, traku, ļoti no sirds vēlētu sapņu īstenošanu, kur aktieru pāris Ieva Florence-Vīskne, Oskars Florencs-Vīksne kopā ar savu dēlu Leonardu dodas uz dažādām vietām pasaulē, pieredzot galvu reibinošus notikumus un piepildot savus sapņus kopā ar mazo!
Ar šo raidījumu mēs atgriežamies, lai turpinātu īstenot savus sapņus, bet šoreiz iesaitot tajos arī mūsu kopīgo dēlu Leonardu,” saka aktieru pāris.

FOTO: Publicitātes foto

"Ar šo raidījumu mēs atgriežamies, lai turpinātu īstenot savus sapņus, bet šoreiz iesaitot tajos arī mūsu kopīgo dēlu Leonardu,” saka aktieru pāris.

Kad divu cilvēku attiecībās, jaunībā, vēl karjeras lauku teju iekarojot katru mirkli, ģimenē ienāk bērns, viņš, neapšaubāmi, uzliek savu atbildību un pienākumus. Šajā mazuļa posmā vairums vecāku atsakās no saviem sapņiem, lai būtu bērnam. 
Ieva ar Oskaru domā un dara citādāk. Viņi savu atvasi iesaista savu sapņu īstenošanā un dodas tos piepildīt pasaulē kopā ar mazo! 

 

 

“Uz Sapni ar Mazo” ir raidījums par to, kā ir piepildīt sapņus kopā ar bērnu ceļojot! Kādas ir grūtības, pienākumi un ieguvumi, apskatot dažadu valstu kultūru, vēsturi, veicot izpēti, dodoties uz konkrētiem mērķiem, redzot pasauli ar bērna acīm, piedzīvojot dzīvi kopā kā ģimene.

 

Ieva un Oskars iesaista sapņu īstenošanā dēlu Leonardu, kurš ar prieku piedalās ekstrēmos, galvu reibinošos un sajūtām pilnos piedzīvojumos.

 

Katrs galamērķis ir izvēlēts ar īpašu stāstu, kas nācis no Ievas un Oskara pagātnes. Šie stāsti nosaka ģimenes galamērķus. 

 

Ar stāstiem varēs iepazīties katrā sērijā:

  • 05.10. – Portugāle (apgūt sērfošanu)
  • 12.10. – Somija (satikt Ziemassvētku vecīti, iepazīt Lapzemi un polāro loku)
  • 19.10. – Austrija (doties Alpos un braukt ar sniegadēļiem visiem kopā)
  • 26.10. – Spānija (dejot īstu Flamenko "Feria de Abril" festivālā)
  • 02.11. – Itālija-Roma-Florence (tapt pašiem par mākslu Florencē)
  • 06.11. – Islande (10 dienas apkārt Islandei ar mašīnu. Dabas izpēte un iekarot Islandes augstienes.)

 

 

Raidījumu veido: Ieva, Oskars un abu dēls – Leonards Florencs-Vīksne.
 

Raidījuma mērķis ir uzrunāt ģimenes, topošos un esošos vecākus, jauniešus būt drosmīgiem un nepakļauties priekštatam, ka, veidojot ģimeni, ir jāatsakās no savu sapņu, mērķu īstenošanas, to piedzīvošanas dzīvē.

 

Reklāma
Reklāma

“Svarīgi ir dot iespēju katram ielūkoties ceļošanā ar bērnu, jo pastāv priekštats, ka ar atvasēm ceļot ir sūri grūts darbs, nebaudāma atpūta, kam pēc tam vajadzīga vēl viena atpūta. Mēs ticam, ka ceļojumi kopā ar bērnu nav vis jāpakārto tikai bērnam, bet viņu var iesaistīt visos galvu reibinošajos piedzīvojumos! Un to šajā raidījumā mēs arī darām!” atklāj Ieva un Oskars.

 


“Uz Sapni ar Mazo” skaties:

  • Latvijas Televīzijā plkst. 19.30, pirms Panorāmas. Ar atkārtojumu sestdienās un REplay.lv.  
  • YOUTUBE.com kanālā “Uz Sapni ar Mazo” 6. oktobra rītā oriģinālsērija, kas ietver plašāku ceļojuma apskatu un ieteikumus, kuri nebūs pieejami LTV sērijās.

 

 

Par raidījuma “Uz Sapni ar Mazo” ideju dzimšanu un tapšanu

Ieva un Oskars: “Bijām aizsākuši ceļot, kad vēl tik tikko iepazināmies Kultūras akdēmijas aktieru kursā. Vēlējāmies gūt pieredzi un iepazīt pasauli, smelties iedvesmu un piepildīt savus sapņus, kas bieži saistījās ar patiesi ekstrēmiem piedzīvojumiem. Būdami studenti un dzīvojot studentu dzīvi, kas nozīmē, ka laika un līdzekļu pavisam gandrīz nav vai ir minimāli, mēs īstenojām ceļojumu pa Eiropu 2014. gadā tikai ar mugursomām, kur braucām gan ar stopēšanu, gan kuģi, gan lamborginni un citiem transportlīdzekļiem.

Pabijām Spānijas tuksnesī bez ūdens, ēdiena, mājām… tikai ar cerību, ka tiksim uz mērķi. Segrada Familia, kur abi raudājām. Apšaudes vietā, kur nakšņojām, galvu reibinošas dienas, kas pārsteidza ar to, ka apelsīni ir saldi nevis skābi augļi. Dienas piepildītas ar okeāna mīlestību un krāšņumu, garšas pilni ēdieni un vairums  gūtās pieredzes, kas mūs mudināja doties tālāk pasauli pieredzēt. 
 

2016. gadā, vēl joprojām paralēli mācībām akadēmijā, mēs nokļuvām Ņujorkā, kur nonācām, par to vien sapņojot. Vienojoties ar Amerikas Jūdžina O’ Nīla dramaturgu centru, kas ir lielākais jaunu, arī jau pieredzējušu scenāristu un kino, aktieru sākums kam grandiozam, mēs braucām lūkoties, kā māksla top Ņujorkā. Viss stāsts varētu būt kā labs joks, tomēr tā bija realitāte – un kāda vēl! Īsts sapņu piepildījums! Satikt Brodvjeas aktierus, parunāt ar viņiem, redzēt lielākos šovus tai laikā, ēst vienu no visgardākajām siera kūkām pie rokfellera centra, braukt Ņujorkā taksī…. Un vēl un vēl.

Pa vidu pabijām arī Austrijā, Norvēģijā, Sardīnijā, Itālijā… 
 

 2014. gadā mēs savus piedzīvojumus iemūžinājām kamerā, lai veidotu atskatu tam, kā īstenot sapņus ar lielu vēlēšanos!

 

Mācības aktieru kursā tikai pieauga un domu par atskatu atlikām no gada uz gadu, kad jau darbi paši diktēja noteikumus. Un tad mūsu dzīvē ienāca mazulis, kurš, protams, uzliek savu atbildību, pienākumus, kas ne vienmēr atļauj skriet pretī saviem sapņiem jebkurā vietā un laikā. 

Ar šo raidījumu mēs atgriežamies, lai turpinātu īstenot savus sapņus, bet šoreiz iesaitot tajos arī mūsu kopīgo dēlu Leonardu!”
 

Saistītie raksti