Policija atklāj, kādi ir jaunumi mazās Justīnes slepkavības lietā

Maija sākumā sabiedrību pāršalca ziņa, ka Rēzeknes pusē Rogovkas ciemā pazudusi septiņus gadus veca meitene Justīne Reinikova. Viņas meklēšanā iesaistījās gan specdienesti, gan vietējie iedzīvotāji, gan cilvēki no citām tuvākām un tālākām Latvijas vietām, atsaucoties bezvests.lv aicinājumam. Pusotru mēnesi vēlāk meiteni atrada mirušu ar acīmredzamiem miesas bojājumiem.
Justīnes Reinikovas tēvs un pamāte joprojām atrodas apcietinājumā.

FOTO: Shutterstock.com

Justīnes Reinikovas tēvs un pamāte joprojām atrodas apcietinājumā.

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu īsi pirms Jāņiem tika aizturētas  divas personas – Justīnes tēvs un pamāte. Valsts policijā “Mammamuntetiem.lv” atklāj, ka abi joprojām atrodas apcietinājumā: “Izmeklēšana turpinās, un šobrīd tiek gaidīti ekspertīžu rezultāti. Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret meiteni aizturētājām personām aizvien ir drošības līdzeklis – apcietinājums.” 

 

Plašāku informāciju policija pagaidām nesniedz, piebilstot, ka, tiklīdz būs publiski sniedzamas ziņas, sabiedrība tiks informēta. 

 

Savukārt TV3 raidījumā “Degpunktā” vēstīts, ka Justīnes pusbrāļi šobrīd atrodas pie tēva māsas. Sieviete uzņēmusies visas bērnu audzināšanas rūpes, un viņa, pēc pagasta pārvaldes teiktā, arī esot vienīgā, kura ieradusies nu jau pamestajā ģimenes mājā Rogovkā, lai paņemtu dažādas bērniem nepieciešamās mantas un parūpētos par ģimenes četrkājainajiem mīluļiem.

 

Justīne Reinikova

 

Reklāma
Reklāma

“Mammamuntetiem.lv” jau rakstīja, ka kopš šī gada 5. maija, kad tika saņemta informācija par Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā bezvēsts pazudušo Justīni Reinikovu, Valsts policija nekavējoties uzsāka plašus meklēšanas pasākumus. Pusotra mēneša laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa, Kriminālpolicijas biroja un Kārtības policijas biroja, kā arī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes struktūrvienību amatpersonas veica dažādus meklēšanas pasākumus, vairākkārtīgi īstenojot arī plašus masveida meklēšanas pasākumus, mērķtiecīgi apsekojot dažādas teritorijas un objektus, tostarp arī ūdenstilpes. Masveida meklēšanas pasākumos tika piesaistīti arī kolēģi no Valsts robežsardzes, Zemessardzes, organizācijām “Bezvēsts.lv” un “K9-Sos Cilvēku meklēšana”, kā arī atsaucās liels brīvprātīgo skaits – meklēšana veikta gan ar cilvēkresursu, gan tehniskajiem līdzekļiem. 
 

Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Tomēr vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādāja ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti, iespējams, veikts noziedzīgs nodarījums. 

 

Meitenes mirstīgās atliekas atrada Dubuļu apkaimē apraktas kādā pamestas mājas pagrabā meža vidū vairākus desmitus kilometru no viņas dzīvesvietas.

 

Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. 

Saistītie raksti