Piedalies arī tu! Vēl 10 dienas iespējams iesaistīties labdarības akcijā “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”

Iedzīvotāji vēl desmit dienas, līdz 27. augustam, tiek aicināti atbalstīt Latvijas maznodrošinātās un Ukrainas bēgļu ģimenes, ziedojot jaunas skolas preces un finansiālus līdzekļus bērnu sagatavošanai jaunajam mācību gadam. Šobrīd labdarības akcijas “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” ietvaros aktīvi tiek ziedotas skolas somas, kancelejas piederumi un citas preces mācību apguvei. Taču visnepieciešamāko lietu sarakstā vēl aizvien ir aktuāls skolas apģērbs, sporta apavi, pusdienu kārbiņas un atkārtoti uzpildāmās ūdens pudeles.
Akcija noslēgsies 27. augustā. Visas saziedotās mantas un līdzekļus Ziedot.lv novirzīs tām ģimenēm, kas finansiālu iemeslu dēļ nespēj saviem bērniem sagādāt skolas lietas.

FOTO: Publicitātes foto

Akcija noslēgsies 27. augustā. Visas saziedotās mantas un līdzekļus Ziedot.lv novirzīs tām ģimenēm, kas finansiālu iemeslu dēļ nespēj saviem bērniem sagādāt skolas lietas.

Ņemot vērā ekonomiskos apstākļus un straujo cenu kāpumu, gatavošanās skolai šogad ir īpaši sarežģīts laiks. “AKROPOLE” pētījuma dati* liecina, ka aptaujāto Latvijas iedzīvotāju finansiālās iespējas šogad ir ierobežotas salīdzinot to, cik liels budžets patiesībā būtu nepieciešams visu skolas preču iegādei. 41 % respondentu norādīja, ka šogad spēj atvēlēt līdz 100 eiro lielu budžetu, lai sagatavotu bērnu skolai, 32 % norādīja no 100 līdz 250 eiro, bet tikai 8 % norādīja no 250 līdz 500 eiro lielu budžetu.

 

Savukārt, par to, cik liels budžets būtu patiesībā nepieciešams, uz pusi mazāks respondentu skaits jeb 20 % ir norādījis, ka šogad pietiks ar 100 eiro lielu budžetu, kamēr lielāks aptaujāto skaits (36 %) atzīst, ka būs vajadzīgi no 100 līdz 250 eiro. Vislielākais pieaugums ir redzams kategorijā no 250 līdz 500 eiro, ko atzīmējusi teju ceturtdaļa jeb 22 % aptaujāto iedzīvotāju. Atšķirības starp to, cik liels budžets šogad ir pieejams un cik patiesībā būtu nepieciešams, lai sagatavotu bērnu skolai, norāda uz būtisku “budžeta plaisu”, kas varētu ietekmēt daudzu bērnu materiālo skolas sagatavotības līmeni, tādējādi ietekmējot arī gaidāmo mācību procesu.

 

“Mēs katru dienu saņemam pieteikumus no ģimenēm, kurām ir nepieciešama palīdzība, vairāk tās ir ģimenes no reģioniem un daudzbērnu ģimenes. 

 

Apjautājot šo ģimeņu vajadzības, secinām, ka visvairāk trūkst tieši sporta apavi, kancelejas preces, protams, skolas somas, tās ir īpaši aktuāla vajadzība daudzbērnu ģimenēs, kur skolas gaitas uzsāks vairāki bērni. 

 

Mēs pateicamies mūsu sadarbības partneriem un ziedotājiem, kas jau ir noziedojuši Ziedot.lv mājaslapā vai piepildījuši iepirkšanās centru “AKROPOLE Alfa’” un ‘“AKROPOLE Rīga”’ īpašās ziedojumu kastes. Ceram arī uz turpmāko sabiedrības atbalstu un atsaucību, lai ir iespēja palīdzēt vēl vairāk ģimenēm,” skaidro labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

 

“Ar katru gadu redzam, ka “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” ziedošanas akcija gūst arvien lielāku atbalstu no sabiedrības, tāpēc ceram, ka šogad, kad atbalsts grūtībās nonākušajām ģimenēm ir īpaši nepieciešams, varēsim kopīgiem spēkiem iepriecināt vairāk jaunos skolēnus. Mūsu aptaujas dati liecina, ka 43 % iedzīvotāju ziedos vai plāno ziedot bērnu sagatavošanai skolai, tāpēc aicinām jebkuru palīdzēt bērniem, kam šogad 1. septembris var pienākt bez nepieciešamajām lietām mācību apguvei,” aicina “AKROPOLE Alfa” vadītājs Artūrs Bernhards.

Reklāma
Reklāma

 

Ziedojumus ikviens var atnest uz “AKROPOLE Rīga” (Maskavas ielā 257) un “AKROPOLE Alfa” (Brīvības gatvē 372) vai iegādāties turpat iepirkšanās centros un atstāt īpašajās ziedošanas kastēs ar uzrakstu “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”. 

 

Tāpat atbalstu var sniegt arī finansiāli, ziedojot ar bankas pārskaitījumu mājaslapā www.ziedot.lv, sadaļā “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” vai ziedojumu kastēs, kas izvietotas abos iepirkšanās centros. Ziedojuma apjoms ir brīvprātīgs.

 

Labdarības akciju organizē iepirkšanās un izklaides centri “AKROPOLE” sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv, pētījumu aģentūru “Norstat”, kā arī vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv. Labdarības akcija tiek organizēta ar mērķi palīdzēt Latvijas maznodrošināto un Ukrainas bēgļu ģimeņu skolēniem labāk sagatavoties jaunajam mācību gadam.

Akcija noslēgsies 27. augustā. Visas saziedotās mantas un līdzekļus Ziedot.lv novirzīs tām ģimenēm, kas finansiālu iemeslu dēļ nespēj saviem bērniem sagādāt skolas lietas.

 

 

*Par aptauju:

Aptauja par Latvijas iedzīvotāju ar skolas vecuma bērniem gatavošanos jaunajam mācību gadam, pēc iepirkšanās un izklaides centru “AKROPOLE” pasūtījuma, veikta sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat” 2023. gada jūlijā, kurā piedalījās 510 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 65 gadiem.

Saistītie raksti