OptiO rīko akciju: līdz 31. oktobrim dāvina brilles studentiem un skolotājiem

Starptautiski pētījumi rāda, ka, savlaicīgi atrisinot redzes problēmas, mācību vielas neapgūšanu jauniešu vidū iespējams samazināt pat par 44%. Atbalstot redzes kvalitātes uzlabojumus izglītības nozarē, no 14. augusta līdz 31. oktobrim zīmola “OptiO” veikalos notiek akcija, kuras laikā skolotāji un studenti jebkurā no 25 “OptiO” saloniem Latvijā var bez maksas saņemt brilles 55 eiro vērtībā. Šādu akciju, rūpējoties par Latvijas mācībspēku un studentu redzes veselību, zīmols “OptiO” savas sociālās atbildības programmas ietvaros organizē jau vairākus gadus.
Atbalstot redzes kvalitātes uzlabojumus izglītības nozarē, no 14. augusta līdz 31. oktobrim zīmola “OptiO” veikalos notiek akcija, kuras laikā skolotāji un studenti jebkurā no 25 “OptiO” saloniem Latvijā var bez maksas saņemt brilles 55 eiro vērtībā.

FOTO: Shutterstock.com

Atbalstot redzes kvalitātes uzlabojumus izglītības nozarē, no 14. augusta līdz 31. oktobrim zīmola “OptiO” veikalos notiek akcija, kuras laikā skolotāji un studenti jebkurā no 25 “OptiO” saloniem Latvijā var bez maksas saņemt brilles 55 eiro vērtībā.

Tuvojoties jaunam mācību gadam, ir ārkārtīgi būtiski pareizi sagatavoties gaidāmajai redzes slodzei – acis noslogos gan mācību līdzekļu izmantošana stundās un lekcijās, gan darbs pie datoru ekrāniem. Šīs intensīvās redzes piepūles dēļ arvien vairāk pedagogu un studentu saskaras ar redzes problēmām, tādēļ to risināšanu zīmols “OptiO” ietvēris savā misijā – sniegt profesionālus un pieejamus acu veselības un redzes korekcijas risinājumus visām sabiedrības grupām, neatkarīgi no ienākumiem, vecuma un dzīvesvietas, pēc iespējas plašāk aptverot visus Latvijas reģionus. 

 

“OptiO” optometriste Jolanta Laugale: 

“Varbūt nemaz nenojaušam, cik liela nozīme redzes traucējumiem ir skolēnu un studentu akadēmiskajos rezultātos – jo mācīšanās ir izteikti ar vizuālo uztveri saistīts process. 

Arī starptautiski pētījumi šo saistību skaidri atklāj: piemēram, prestižā medicīnas žurnāla “The Lancet” Globālā acu veselības komisija konstatējusi, ka iespējamību, ka jaunietis neapgūs mācību vielu, var samazināt pat par 44%, ja savlaicīgi tiek atrisinātas viņa redzes problēmas.” 

Akciju, dāvinot brilles pasniedzējiem un studentiem, veikalu grupa “OptiO” rīko jau vairākus gadus pēc kārtas. 

Pērn piedāvājumu saņemt bezmaksas brilles izmantoja 1043 cilvēki, no kuriem 64% bija skolotāji, bet 36% – studenti. 

 

Akcijas dalībnieki kā galveno parametru bezmaksas briļļu saņemšanai nereti uzsver briļļu ērtumu un funkcionalitāti, tās lietojot ilgstoši un dažādos apstākļos. “Optikas nozares attīstība ļauj bez grūtībām apvienot stila un estētiskās prasības ar funkcionalitāti. Ja runājam par stila tendencēm, modē atgriezušies retro un vintāžas tipa briļļu ietvari. Lai arī tie nereti mēdz būt oversize izmēra, tomēr modernie materiāli nodrošina vieglumu un komfortu – tieši ērtums ir viens no svarīgākajiem kritērijiem, pēc kā savas brilles izvēlas skolotāji un studenti, kam ik dienu garas stundas jāpavada klasē vai lekcijās. 

Pedagogiem ērtas būs arī progresīvās brilles, kuru stiprums lēcas augšpusē ir piemērots tālajai redzei, bet lēcas apakšdaļā – tuvajai redzei, tādējādi vienās brillēs apvienojot divus risinājumus. Tāpat, pieaugot ekrānierīču lietojumam, arvien pieprasītākas kļūst brilles ar zilās gaismas filtru,”  stāsta optometriste Jolanta Laugale.

Akcijas laikā bezmaksas brilles iespējams saņemt ikvienam studentam un pedagogam no jebkuras mācību iestādes, tajā skaitā arī pirmsskolas pedagogiem un augstskolu pasniedzējiem. 

Reklāma
Reklāma

 

Piedāvājumā ietilpst:

  • briļļu ietvars 29 eiro vērtībā,
  • divas briļļu lēcas “Orma 15 UC” 26 eiro vērtībā; 
  • arī meistara darbs ir iekļauts cenā. 

Veikala optikārs palīdzēs piemeklēt ietvarus atbilstoši briļļu receptei, lai sabalansētu funkcionalitāti ar klienta estētiskajām prasībām. 

 

Lai saņemtu bezmaksas brilles, “OptiO” veikalos jāuzrāda:

  • studentiem – izziņa no augstākās izglītības iestādes (ne vecāka par vienu mēnesi), derīga studenta apliecība vai starptautiskā studentu karte ISIC;
  • pasniedzējiem – pasniedzēja apliecība vai izziņa no darba vietas (ne vecāka par vienu mēnesi);
  • personu apliecinošs dokuments;
  • oftalmologa vai optometrista izrakstīta briļļu recepte, kas nav vecāka par trīs mēnešiem (redzes pārbaudi iespējams veikt arī “OptiO” veikalos, iepriekš zvanot vai veicot pierakstu https://optio.lv/lv/redzes-parbaude/).

 

Plašāka informācija par akciju pieejama “OptiO” veikalos visā Latvijā – Rīgā, Ogrē, Bauskā, Madonā, Talsos, Jelgavā, Liepājā, Jēkabpilī, Cēsīs, Valmierā, Daugavpilī, Tukumā un Siguldā, kā arī mājaslapas www.optio.lv sadaļā “Akcijas”.

 

Saistītie raksti