“Krasta kvartāls” būvlaukuma teritorijā notiks ārkārtas situācijas praktiskās mācības

Iedzīvotāji aicināti neuztraukties, pamanot piedūmojumu un operatīvā transporta pārvietošanos projekta “Krasta kvartāls” būvlaukuma teritorijā. Tur notiks ārkārtas situācijas praktiskās mācības.
Mācības notiks sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. 

Foto: Ieva Čika. Attēlam ir ilustratīva nozīme.

FOTO: LETA

Mācības notiks sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Foto: Ieva Čika. Attēlam ir ilustratīva nozīme.

Mācības ceturtdien, 10. augustā, no pulksten 11 notiks jauno mājokļu projekta “Krasta kvartāls” būvlaukumā, kas atrodas Rīgā, Maskavas forštatē, Grēdu ielā 15. Tās organizē nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD).

Mācību laikā tiks simulēta ugunsgrēka izcelšanās būvobjektā un cietušo personu glābšana. Pārbaudīs arī uzņēmuma izstrādāto ārkārtas situāciju vadības procesu, kā arī sadarbību ar VUGD. Mācību laikā būvlaukuma teritorijā iespējams īslaicīgs lokāls piedūmojums.

Reklāma
Reklāma

Prakstiskajās mācībās tiks simulēta ugungrēka izcelšanās daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas jaunbūvē, ugunsgrēka trauksmes izziņošana, darbinieku evakuācija no ēkas, pirmās palīdzības sniegšana cietušajiem, kā arī evakuēto personu identificēšana, lai pārliecinātos, ka pilnīgi visi būvlaukumā esošie cilvēki ir drošībā. Vienlaikus tiks simulēta arī cietušas personas glābšana no būvlaukumā esoša celtņa torņa. Mācību laikā būvlaukuma teritorijā tiks izmantotas dūmu pūtēju iekārtas, kas nav kaitīgas cilvēku veselībai.

Saistītie raksti