“AKROPOLE” iepirkšanās centri sadarbībā ar “Mammamuntetiem.lv” un “Ziedot.lv” uzsāk labdarības akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”

Šodien, 7. augustā, vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv", Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, labdarības organizācijas “Ziedot.lv” pārstāves un citi sadarbības partneri pulcējās iepirkšanās centrā “AKROPOLE Alfa”, lai atklātu ikgadējo ziedošanas akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”. Akcijas laikā iedzīvotāji tiks aicināti atbalstīt Latvijas maznodrošināto un Ukrainas bēgļu ģimenes, ziedojot jaunas skolas preces un finansiālus līdzekļus bērnu sagatavošanai jaunajam mācību gadam.
Ziedojumus ikviens var atnest uz “AKROPOLE Rīga” (Maskavas ielā 257) un “AKROPOLE Alfa” (Brīvības gatvē 372) vai iegādāties turpat iepirkšanās centros un atstāt īpašajās ziedošanas kastēs ar uzrakstu “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”.

FOTO: Publicitātes foto

Ziedojumus ikviens var atnest uz “AKROPOLE Rīga” (Maskavas ielā 257) un “AKROPOLE Alfa” (Brīvības gatvē 372) vai iegādāties turpat iepirkšanās centros un atstāt īpašajās ziedošanas kastēs ar uzrakstu “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”.

Gatavošanās skolai ir dažādām emocijām bagāts laiks visai ģimenei un saskaņā ar “AKROPOLE” pētījuma datiem* vairāk nekā puse (52 %) Latvijas iedzīvotāju izjūt satraukumu, kas mijas ar bažām (37 %), saviļņojumu (34 %) un arī prieku (24 %), gatavojoties jaunajam mācību gadam. 

 

Lai palīdzētu mazāk aizsargātajai sabiedrības daļai mazināt finansiālos izaicinājumus un ar lielāku prieka un drošības sajūtu gaidīt rudens sākumu, iepirkšanās un izklaides centri “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv, pētījumu aģentūru “Norstat”, kā arī ģimenes portālu Mammamuntetiem.lv, 

aicina iedzīvotājus no 7. līdz 27. augustam ziedot kancelejas preces, jaunu svinīgu un sporta apģērbu, apavus un citas skolai noderīgas lietas, kā arī naudas līdzekļus, lai atbalstītu skolēnus un viņu ģimenes pirms jaunā mācību gada sākuma.

 

Pasākuma laikā Izglītības un zinātnes parlamentārā sekretāre Silvija Reinberga uzsvēra, ka pedagogs, mācību materiāli un vide ģimenē ir fundamentālas atslēgas tam, kādu izglītību iegūst mūsu bērni. “Gluži tāpat kā pedagogs nevar kvalitatīvi iemācīt vielu bez mācību materiāliem, arī bērns bez tiem nevar mācīties, un arī vecākiem, palīdzot ar mājas darbiem, mācību materiāli ir vitāli svarīgi.  Izglītības un zinātnes ministrija pateicas katram, kas palīdz tiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība. Jūsu sniegtā roka ir nenovērtējama, jo tā silda dvēseles, iedveš cerību un palielina bērniem iespējas pilnvērtīgi piedalīties mācību procesā un justies labāk.”

 

Savukārt, vērtējot situāciju no labbūtības perspektīvas, labklājības ministres padomniece bērnu tiesību politikas jautājumos Līga Āboliņa norādīja uz mācību līdzekļu vajadzību skolēnu socializēšanās spēju attīstībai: “Tieši skolā bērni gūst socializēšanās pieredzi, kura paliek atmiņā uz visu mūžu. Tāpēc ir svarīgi, ka bērni uz skolu dodas sagatavojušies, lai šī pieredze un mācīšanās prieks būtu pilns ar pozitīvām emocijām un gandarījumu. Esmu pateicīga par šādu pasākumu organizēšanu, jo tikai kopā mēs varam iedegt prieku bērnu acīs un palīdzēt tiem, kuriem klājas visgrūtāk!”

Labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta atzina, ka  šogad pie “Ziedot.lv” jau laicīgi vērsušies vairāki desmiti ģimeņu no reģioniem, kuriem bērnu sagatavošana skolai ir liels izaicinājums. 

Līdzīgi kā pagājušajā gadā ir noticis cenu kāpums, kas ļoti ietekmē ģimeņu iespējas nodrošināt visas vajadzīgās skolas lietas. Visgrūtāk ir daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kurās bērnus audzina viens no vecākiem: “Mēs nevaram aizmirst par Latvijas daudzbērnu un trūcīgām ģimenēm, kurām katru gadu skolēnu sagatavošana skolai ir izaicinoša, kā arī par ukraiņu ģimenēm un to iekļaušanos Latvijas skolās. Latvijā pēc patvēruma un palīdzības ierodas ģimenes, kuras bēg no kara, daudziem ukraiņu bērniem šis būs otrais mācību gads, un nepieciešams atbalsts skolas lietu sagādē, lai būtu iespēja pilnvērtīgi turpināt iesāktās skolas gaitas.”

Šogad ģimenēm visvairāk ir vajadzīgas skolas somas, penāļi, kancelejas piederumi, kā arī svinīgs apģērbs, sporta tērps un maiņas apavi. 

 

Reklāma
Reklāma

Vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa norādīja, ka šīs preces ir teju nemainīgas katru gadu, taču šogad, lielā cenu kāpuma iespaidā, to sarūpēšana izraisa īpašas rūpes bērnu vecākiem: “Gatavošanās skolai vecākiem vienmēr saistās ar lieliem izdevumiem, jo nepieciešamas ne vien rakstāmpiederumi, bet arī apģērbs. Šo visu nevar nopirkt vienā gadā un tad dzīvot bez raizēm – bērni aug. Turklāt šis mācību gads līdzi nes jaunu satraukumu, ko izraisījis neaptveramais cenu kāpums. Tāpēc akcijai “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” šogad ģimeņu acīs ir īpaša nozīme.”

Vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

“AKROPOLE Rīga” vadītājs Valdis Portnajs norādīja, ka augusta mēnesis teju visiem vecākiem asociējas ar gatavošanos skolai, tāpēc arī šogad “AKROPOLE” iepirkšanās centros papildus plašajam skolas preču tirgotāju lokam norisināsies ziedošanas akcija, ko papildinās sociālā uzņēmuma “Brāļi un māsas” un mākslu skolas Kultūras Patnis audzēkņu mākslas darbu izstāde, pārvēršot abus iepirkšanās centrus par vietu, kur ar prieku sagatavoties jaunajai skolas sezonai: “Jau ceturto gadu kopā ar sadarbības partneriem apvienojamies kopēja mērķa vārdā, lai palīdzētu maznodrošināto un grūtībās nonākušo ģimeņu bērniem sagatavoties skolai. Šogad šis mērķis ir ieguvis vēl lielāku aktualitāti, tāpēc mēs aktīvi iesaistāmies ziedošanas procesā. Aicinām arī šogad atbalstīt un ziedot, lai kopā varam iepriecināt pēc iespējas vairāk mazo skolēnu.”

 

Ziedojumus ikviens var atnest uz “AKROPOLE Rīga” (Maskavas ielā 257) un “AKROPOLE Alfa” (Brīvības gatvē 372) vai iegādāties turpat iepirkšanās centros un atstāt īpašajās ziedošanas kastēs ar uzrakstu “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”. Tāpat atbalstu var sniegt arī finansiāli, ziedojot ar bankas pārskaitījumu mājaslapā www.ziedot.lv, sadaļā “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” vai ziedojumu kastēs, kas izvietotas abos iepirkšanās centros. Ziedojuma apjoms ir brīvprātīgs.

Labdarības akcija noslēgsies 27. augustā. Visas saziedotās mantas un līdzekļus Ziedot.lv novirzīs tām ģimenēm, kas finansiālu iemeslu dēļ nespēj saviem bērniem sagādāt skolas lietas.

*Par aptauju:
Aptauja par Latvijas iedzīvotāju ar skolas vecuma bērniem gatavošanos jaunajam mācību gadam, pēc iepirkšanās un izklaides centru “AKROPOLE” pasūtījuma, veikta sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat” 2023. gada jūlijā, kurā piedalījās 510 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 65 gadiem.

Saistītie raksti