Personas apliecību vai pasi var kārtot vienā, bet saņemt – citā nodaļā

Vai ir gadījies personas apliecību (eID karti) vai pasi doties kārtot attālākā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļā, jo tuvākajā ir pārāk liela rinda? Tagad ir iespēja izvēlēties nodaļu, kur saņemt jau noformēto dokumentu.
Tagad pasi var noformēt Daugavpils nodaļā, bet izvēlēties saņemt Rīgas 1. nodaļā.

FOTO: Publicitātes foto

Tagad pasi var noformēt Daugavpils nodaļā, bet izvēlēties saņemt Rīgas 1. nodaļā.

Uz citu pilsētu dodas rindu dēļ

“Maniem bērniem pavasarī beidzās identifikācijas karšu derīguma termiņš. Mums bija plānots ģimenes izbrauciens uz Lietuvu, bet izrādījās, ka Liepājā ir milzīgas dzīvās rindas un iepriekšēja pieteikšanās pārskatāmā nākotnē vispār nav iespējama,” stāsta kāda divu bērnu mamma no Liepājas. 

Vienam no bērniem pierakstu izdevās dabūt Saldū, bet otram – Kuldīgā, jo šajās vietās tik lielu rindu nebija. 

Arī iepriekš mamma dokumentus bērniem bija braukusi kārtot uz šīm pilsētām. 

Kuldīga un Liepāja atrodas aptuveni simt kilometru attālumā no Liepājas. Braucienu pieteikties dokumentiem sieviete apvienoja ar darba darīšanām. Tomēr radās jautājums, kādēļ arī eID kartes saņemšanai jāmēro ceļš uz konkrēto nodaļu. 

“Mūsdienās pat bankas kartes atsūta pa pastu,” sieviete saka un spriež, ka gan jau varētu izdomāt kādu īpašu drošības sistēmu, kā to izdarīt, lai dokumenti nenonāktu svešās rokās.

 

Risinājums tomēr ir!

Tagad visās 29 pārvaldes nodaļās Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ir iespēja izmantot jaunu pakalpojumu – piesakoties personu apliecinoša dokumenta saņemšanai vienā nodaļā, izvēlēties to saņemt citā, kas norādīta iesniegumā. Piemēram, var pasi noformēt Daugavpils nodaļā, bet izvēlēties saņemt Rīgas 1. nodaļā, raksta jauns.lv.

Reklāma
Reklāma

Noformējot dokumentus un izvēloties kādu no 29 nodaļām, kurā tie tiks saņemti, gan jāņem vērā, ka veikto izvēli nebūs iespējams mainīt. 

Un vēl – Siguldas, Smiltenes, Līvānu un Krāslavas filiālēs nebūs iespējams saņemt citās nodaļās noformētos dokumentus, taču šajās filiālēs noformētos dokumentus būs iespēja saņemt arī citās nodaļās.

Šis pakalpojums ir bez maksas. Jāsamaksā tikai ierastā valsts nodeva

Atceries!

Veicot pases vai eID kartes nomaiņu, obligāti jāņem līdzi līdzšinējie personas dokumenti, kas būs jānodod nodaļā.

 

Zināšanai

  • Ja pase vai eID karte tiek noformēta Latvijas pārstāvniecībā ārvalstīs, to var saņemt tikai tur. 
  • Personu apliecinoši dokumenti ārvalstīs netiek pārsūtīti uz citām Latvijas pārstāvniecībām.

Saistītie raksti