"Tas bija speciāli darīts, un tas bija izdarīts šausmīgi!" Justīnes slepkavības lietā policija gaida ekspertīžu rezultātus

Valsts policija turpina izmeklēšanu mazās Justīnes lietā. Zināms, ka aizdomās turēto – meitenītes tēva un audžumātes – advokāti šobrīd negrasās lūgt mainīt piemēroto drošības līdzekli – apcietinājumu, ziņo LTV1 raidījums "Panorāma".
Ilustratīvs attēls

FOTO: Shutterstock.com

Ilustratīvs attēls

Trīs nedēļas pēc ziņas, ka septiņgadīgā Justīne Reinikova atrasta mirusi vairāku desmitu kilometru attālumā no mājām Rogovkā, vietējiem iedzīvotājiem aizvien ir daudz neatbildētu jautājumu.

 

"Vienīgais, ko es esmu dzirdējusi, ko tieši policistam es pajautāju, ka varbūt notika nelaimes gadījums? Uz to es saņēmu atbildi: "Nē. Tas bija speciāli darīts, un tas bija izdarīts šausmīgi." 

 

Tāpat kā visiem iedzīvotājiem Latvijā, tā arī mums neviens īpaši neko nepaziņo, jo nedomāju, ka mēs esam kaut kādi izredzētie," stāstīja Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska.

 

Rēzeknes novada bāriņtiesa, kā arī abu aizdomās turamo advokāti plašāku informāciju nesniedza. 

 

Reklāma
Reklāma

Tikmēr Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte uzsver: "Šobrīd turpinās izmeklēšana. Valsts policijai ir jānostiprina pierādījumi, kā arī tiek gaidīti nozīmēto ekspertīžu rezultāti. Tāpēc, ņemot vērā izmeklēšanas intereses, šobrīd no jebkādiem plašākiem komentāriem atturēsimies."

 

Kamēr notiek izmeklēšana, Justīnes pamātei un tēvam apcietinājums piemērots vismaz uz diviem mēnešiem, pēc tam sekos vēl viena tiesas sēde, kur lems, vai to pagarināt.

Savukārt prokuratūrā informēja, ka lieta vēl nav saņemta kriminālvajāšanas uzsākšanai un izmeklēšanas interesēs arī tā šobrīd sīkāku informāciju nevar sniegt.

 

Vairtāk skaties LTV sižetā.

Saistītie raksti