Piedalies tiešsaistes izaicinājumā "Krāj jūdzes"

Latvijas Tautas sporta asociācija un Starptautiskā Sporta un kultūras asociācija (ISCA) piedāvā katram Latvijas iedzīvotājam laika posmā no 1. līdz 5. jūnijam veikt vismaz jūdzes garu distanci (1 jūdze = 1 km 609 m), jo tieši šāda īsa un pieejama distance mudina cilvēkus pievērsties fiziskajām aktivitātēm. Šo distanci var veikt skrienot, staigājot, nūjojot, skrituļojot utt. – jebkurā sev tīkamā veidā. Piem. skolas vecuma bērni, skrienot, 1 jūdzi var paveikt 15 minūtēs.
Laika posmā no 1. jūnija līdz 5. jūnijam jākrāj jūdzes, skrienot staigājot, nūjojot, skrituļojot utt.

FOTO: Publicitātes foto

Laika posmā no 1. jūnija līdz 5. jūnijam jākrāj jūdzes, skrienot staigājot, nūjojot, skrituļojot utt.

5 iemesli, kāpēc nelielu distanču veikšana, staigājot, nūjojot vai skrienot, ir lielisks veids kā atkal uzsākt fiziskās aktivitātes pēc pārtraukuma:

  • nepieciešams minimāls sagatavošanas process: piem. pat strādājot no mājām vai birojā, var uztaisīt nelielus pārtraukumus, lai nedaudz izstaigātos;
  • neliela pastaiga vai skrējiens palīdzēs nostiprināt muguru;
  • tas ir atslodzes brīdis, mēģini atpūsties no viedierīču ekrāniem;
  • regulāras īsas pastaigas veicina asinsriti un palielina skābekļa daudzumu asinīs;
  • piem. nūjojot tiek nodarbināti ap 90% cilvēka ķermeņa muskuļu.

 

Tie, kam ar 1 jūdzi ir par maz, var krāt jūdzes. 

Latvijas Tautas sporta asociācija piedāvā ikvienam Latvijas iedzīvotājam vecumā no 13 gadiem pievienoties tiešsaistes izaicinājumam "Krāj jūdzes!", kas norisināsies sadarbībā ar Distantrace.com platformu. Laika posmā no 1. jūnija līdz 5. jūnijam jākrāj jūdzes, skrienot staigājot, nūjojot, skrituļojot utt. 

Starp 3 aktīvākajiem dalībniekiem, kas sakrājuši vismaz 21 jūdzi, izlozēsim Eiropas jūdzes T-kreklus. Izaicinājumam var pievienoties jebkurā brīdī, bet iesakām reģistrēties līdz 1. jūnijam.

 

Noteikumi un reģistrācija: šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Eiropas jūdze notiks arī bērnudārzos. Saņēmām pieteikumus no vairāk kā 130 pirmskolas izglītības iestādēm. Bērni audzinātāju pavadībā veiks jūdzes distanci, apstaigās vai apskries savu PII ēku, dosies pārgājienos, brauks ar skrejriteņiem, piedalīsies stafetēs utt. 

 

Eiropas jūdzes pasākumi notiks arī Ilukstē, Jelgavā, Dobelē, Penkulē, Preiļos, Aluksnē un citās vietās Latvijā.

 

Eiropas jūdzi Latvijā organizē Latvijas Tautas Sporta Asociācija, Starptautiskās Sporta un kultūras asociācijas (ISCA) biedrs. Eiropas jūdzi atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Advert Solutions, Distantrace platforma.

Saistītie raksti