Rosina likumā iekļaut normu, kas liedz elektroniskās cigaretes smēķēt bērnu klātbūtnē

Šodien, 28. martā, notika Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde, kurā noritēja darbs pie likumprojekta "Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā"(Nr.95/Lp14) 3. lasījumam iesniegto priekšlikumu izskatīšanas.
Iecerēts aizliegt arī elektroniskās cigaretes smēķēt bērnu klātbūtnē.

FOTO: Shutterstock.com

Iecerēts aizliegt arī elektroniskās cigaretes smēķēt bērnu klātbūtnē.

Sēdes laikā tika rosināts likumā iekļaut normu, kas liedz elektroniskās cigaretes smēķēt bērnu klātbūtnē. Arī Veselības ministrija priekšlikumu atbalstīja, norādot, ka vajadzētu noteikt, ka fiziska vardarbība ir bērna veselībai vai dzīvībai bīstams apzināts spēka pielietojums saskarsmē ar bērnu vai apzināta bērna pakļaušana kaitīgu faktoru, tai skaitā tabakas izstrādājumu vai augu smēķēšanas produktu dūmu vai elektroniskās smēķēšanas ierīču tvaiku, iedarbībai.

 

Šobrīd likuma 1. panta 11. punktā par fizisko vardarbību noteikts: “fiziska vardarbība — bērna veselībai vai dzīvībai bīstams apzināts spēka pielietojums saskarsmē ar bērnu vai apzināta bērna pakļaušana kaitīgu faktoru, tai skaitā tabakas dūmu, iedarbībai.”

 

Reklāma
Reklāma

Priekšlikums būtu aizstāt minētā likuma 1. panta 11. punktā vārdus “tai skaitā tabakas dūmu, iedarbībai” ar vārdiem “tai skaitā tabakas izstrādājumu vai augu smēķēšanas produktu dūmu vai elektroniskās smēķēšanas ierīču tvaiku, iedarbībai”.

 

Tāpat tika lemts, ka nikotīna spilventiņus bērnu klātbūtnē drīkstēs turpināt lietot – nikotīna spilventiņi satur nikotīnu, bet nesatur tabaku. Lietojot šo produktu, netiek ieelpoti dūmi vai tvaiks.

Saistītie raksti