Lietuvu šokē pusaudzes nāve fizkultūras stundā; skolas apgādās ar defibrillatoriem

Lietuvas iedzīvotājus šokējusi traģēdija Tauraģes apriņķa Žiguču ģimnāzijā, kur fizkultūras stundas laikā mirusi 13 gadus veca pusaudze, vēsta “delfi.lt”. Atbildīgās iestādes lemj par turpmāku nelaimes gadījumu novēršanas pasākumiem — mācību iestādēs tiks iegādāti defibrillatori un rūpīgāk pārbaudīs bērnu veselības stāvokli.
Policija atsakās komentēt iespējamo nāves cēloni, taču jau ir atmesta narkotiku vai alkohola lietošanas versija.

FOTO: Shutterstock.com

Policija atsakās komentēt iespējamo nāves cēloni, taču jau ir atmesta narkotiku vai alkohola lietošanas versija.

Traģēdija notikusi pagājušās piektdienas rītā sporta zālē.

Pēc meitenes nāves viņas vecmāmiņa vainoja skolotāju par to, ka skriešanas laikā meitene vairākas reizes pakritusi, taču skolotāja likusi skriet tālāk, vēsta Lietuvas televīzijas kanāls TV3. Klases biedri pastāstījuši, ka pēc pēdējās nokrišanas reizes meitene vairs nav piecēlusies, bet nelaimes brīdī skolā nav bijis pieejams ārsts.

Fizkultūras skolotāja līdz ārstu atbraukšanai veica cietušās mākslīgo elpināšanu. Diemžēl atbraukušajiem ārstiem neizdevās glābt meitenes dzīvību, plkst. 10.55 par viņas nāvi tika ziņots policijā.

 

Lietuvas Izglītības, zinātnes un sporta ministrija paziņoja, ka meitenes vecāki nebija iesnieguši skolai izziņu par bērna veselības stāvokli. Šādos gadījumos tiek uzskatīts, ka bērns ir vesels un var nodarboties ar fizkultūru atbilstoši parastās programmas prasībām.

Reklāma
Reklāma

Policija atsakās komentēt iespējamo nāves cēloni, taču jau ir atmesta narkotiku vai alkohola lietošanas versija. Ne skolotāja, ne ģimnāzijas direktore Daiva Gabetaite komentārus nesniedz, norādot uz notiekošo izmeklēšanu. Drīz pēc traģēdijas direktore sacīja, ka ar nelaiķes mammu runājusi uzreiz pēc nelaimes. “Skolā bija mamma, mēs nedzirdējām neko tādu, par ko saka vecāmamma. Krīzes komisija sākusi izmeklēšanu, visi rīkojas tā, kā jārīkojas. Ar bērniem runāja psihologs. Oficiālā informācija ir, no komentāriem atturēšos,” viņa sacīja.


Rajona vadītājs Dovids Kaminsks paziņojis, ka tiks meklēti līdzekļi defibrillatoru iegāde skolās, bet Nacionālais veselības aprūpes birojs apmācīs ar tiem rīkoties. Rūpīgāk pievērsīs arī uzmanību izziņām par bērnu veselību. Likums paredz, ka katru gadu vecākiem ir jāiesniedz šādas izziņas, bet ārstiem jāveic bērnu apskate.

Saistītie raksti