Aktierim un divu bērnu tētim Mārtiņam Eglienam vajadzīga mūsu palīdzība

Lai atgūtu balsi un izveseļotos, mūsu palīdzība nepieciešama talantīgajam un skatītāju iemīļotajam aktierim Mārtiņam Eglienam. Latvijas ārstu konsilijs nozīmējis Mārtiņam procedūru, ko veic Vācijas klīnikā un kas izmaksā līdz 10 000 eiro.
Gribas ticēt, ka jau drīzumā varēšu uzrunāt savus mīļotos cilvēkus un skatītājus,” atzīst Mārtiņš un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

FOTO: Shutterstock.com

"Gribas ticēt, ka jau drīzumā varēšu uzrunāt savus mīļotos cilvēkus un skatītājus,” atzīst Mārtiņš un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Mārtiņš jau vairāk nekā 20 gadus ir Nacionālā teātra aktieris ar daudzām spilgtām un leģendārām lomām. Viņš vadījis simtiem koncertu un pasākumu visā Latvijā, tāpat aktierim piemīt spēja precīzi sajust publikas noskaņojumu un ar savu aso mēli atraisīt pat visatturīgākos skatītājus, kuri viņu iemīļojuši arī par īpašo spēju spilgti un asprātīgi parodēt politiķus. Aktiera talants sakņojas gan dvēseles smalkumā, gan nervu stiprumā, gan asā reakcijā, gan trenētā atmiņā. Talants nevar izpausties, ja nav balss, un šobrīd šis galvenais aktiera "ierocis" Mārtiņam ir atņemts.

 

Jau kādu laiku Mārtiņš juta, ka ar balsi ir problēmas, taču pirms gada viņš saprata, ka situācija ir nopietna, jo vairs nespēja normāli parunāt. 

 

Kopš tā laika Mārtiņš bijis pie neskaitāmiem ārstiem, veikti izmeklējumi un procedūras, apmeklēti tādi speciālisti kā LOR, neirologi, osteopāti, kineziologs, manuālais terapeits, psihiatrs, logopēds, balss treneris, adatu terapija un pat dziednieki. Diemžēl rezultātu nav.

 

Latvijas ārstu konsilijs nozīmējis Mārtiņam procedūru, ko veic Vācijas klīnikā. Procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Ir iesniegts pieteikums Nacionālajā Veselības dienestā par valsts apmaksātu ārstniecību, taču atbilde vēl jāgaida. Bet slimība negaida. Mārtiņš pēc iespējas ātrāk vēlas nokļūt klīnikā un saņemt procedūru. Ja procedūra palīdzēs, tad tā pēc kāda laika būs jāatkārto.

 

“Tā ir cerība atgūt gan balsi, gan spēju strādāt, gan arī iespēju būt atkal tam, kas esi! Gribas ticēt, ka tā arī būs un jau drīzumā varēšu uzrunāt savus mīļotos cilvēkus un skatītājus,” atzīst Mārtiņš un lūdz līdzcilvēku palīdzību.  

Reklāma
Reklāma

 

Tālajā 2014. gada aprīlī vēstījām, ka aktieru Ditas Lūriņas-Eglienas un Mārtiņa Egliena septiņus gadus vecais dēls Ernests kļuvis par lielo brāli māsiņai Grētai. 

 

Mārtiņš kopš 2002. gada ir precējies ar Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu-Eglienu un viņi ir vecākiem diviem bērniem – dēlam Ernestam (15) un meitai Grētai (8), kurai uzticēta loma režisora Valtera Sīļa trīsarpus stundu garajā izrādē "Debesjums".

 

Palīdzēt Mārtiņam var ŠEIT.

Saistītie raksti