Tūkstošiem cilvēku izteikuši vēlmi adoptēt no drupām Sīrijā izglābto mazuli

Tūkstošiem cilvēku izteikuši vēlmi adoptēt jaundzimušo meitenīti, kura pēc pirmdienas postošās zemestrīces Sīrijā tika atrasta zem ēkas drupām, raksta BBC.
Ilustratīvs attēls.

FOTO: Shutterstock.com

Ilustratīvs attēls.

Jau ziņots, ka māte mazuli bija laidusi pasaulē zem drupām, bet pati neizdzīvoja. Atrašanas brīdī mazuli ar māti joprojām saistīja nabassaite.

 

Arī viņas tēvs, četri brāļi un māsas gājuši bojā zemestrīcē.

 

Šobrīd meitenīte, kuru ārsti nosaukuši par Aju, kas arābu valodā nozīmē "brīnums", atrodas slimnīcā.

"Viņa pirmdien slimnīcā tika nogādāta ļoti sliktā stāvoklī. Meitenīte bija klāta zilumiem, viņai bija sasitumi, viņa bija auksta un tik tikko elpoja," pastāstīja pediatre Hani Marufa, kura jaundzimušo pieskata. Šobrīd meitenītes veselības stāvoklis ir uzlabojies.

 

Slimnīcas vadītājs Halids Atiahs stāsta, ka ir saņēmis desmitiem zvanu no cilvēkiem visā pasaulē, kuri vēlas adoptēt mazuli.

Reklāma
Reklāma

 

Atiahs, kuram pašam ir četrus mēnešus veca meitiņa, sacīja: "Es neļaušu nevienam viņu adoptēt. Kamēr vien viņas attālākie radi nepieteiksies, es pret viņu attiekšos kā pret savu." 

 

Mazuli barot uzņēmusies slimnīcas vadītāja sieva, kurai pašai esot pietiekoši daudz mātes piena, lai pietiktu arī izglābtajai meitenītei.

 

Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā ceturtdien pārsniedzis 20 000, kamēr cerības zem ēku gruvešiem atrast kādu izdzīvojušo strauji mazinās. Līdz šim Turcijā pēc pirmdienas zemestrīcēm apstiprināta vismaz 17 134 cilvēku bojāeja, bet kaimiņos esošajā Sīrijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 3317.

Saistītie raksti