Portālā Ziedot.lv uzsākta ziedojumu vākšana Turcijas zemestrīcē cietušajiem

Labdarības organizācija Ziedot.lv sadarbībā ar Turcijas vēstniecību Latvijā un biedrību “Tavi draugi” uzsākuši labdarības akciju Turcijas zemestrīcē cietušajiem.
Dzīvību zaudējuši tūkstošiem cilvēku, un desmitiem tūkstošu cilvēku ir ievainoti. Vairāk nekā 5500 ēkas ir sabrukušas, tai skaitā slimnīcas

FOTO: Shutterstock.com

Dzīvību zaudējuši tūkstošiem cilvēku, un desmitiem tūkstošu cilvēku ir ievainoti. Vairāk nekā 5500 ēkas ir sabrukušas, tai skaitā slimnīcas

Latvijas tauta ir kopā ar Turcijas tautu, kura 2023.gada 6.februārī piedzīvoja vienu no stiprākajām zemestrīcēm valsts vēsturē. 

 

Dzīvību zaudējuši tūkstošiem cilvēku, un desmitiem tūkstošu cilvēku ir ievainoti. Vairāk nekā 5500 ēkas ir sabrukušas, tai skaitā slimnīcas, apgrūtinot palīdzības sniegšanu cietušajiem. Šobrīd turpinās glābšanas un meklēšanas darbi, lai izglābtu cilvēkus, kuri ir iesprostoti gruvešos. Pajumti ir zaudējuši desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri ziemas salā ir spiesti meklēt patvērumu veikalos, stadionos, mošejās un citos kopienas centros. 

Ziedot.lv sadarbībā ar Turcijas vēstniecību Latvijā uzsākusi ziedojumu vākšanu, lai par saziedotajiem līdzekļiem iegādātos šobrīd nepieciešamākās lietas – segas, sildītājus, teltis un medikamentus. 

Ziedot.lv iespējams portālā www.ziedot.lv/turcijai

 

Savukārt, biedrība “Tavi draugi” pieņem humānās palīdzības ziedojumus no iedzīvotājiem – jaunas segas, sildītājus, teltis.

Reklāma
Reklāma

Ziedojumus lūgums iepakot caurspīdīgos maisos ar norādēm par saturu. 

Ziedojumus iespējams nogādāt “Tavi draugi” noliktavā, Ventspils ielā 50, Rīgā, darba dienās un sestdienā no 10:00-18:00. 

Visi humānās palīdzības ziedojumi sadarbībā ar Turcijas lidsabiedrību Turkish Airlines. 

Turcijas vēstniecība atvērusi ziedojuma kontus savā interneta vietnē - riga.be.mfa.gov.tr

Saistītie raksti