Brīdinājums: Polijā ražotā putnu gaļa var būt bīstama veselībai

Polijas Policijas Centrālais izmeklēšanas birojs savācis pierādījumus, ka Polijas vistas, tītari un pīles ir baroti ar lopbarību, kurā izmantota neatļauta sastāvdaļa – tehniskā eļļa. Uz tehniskās eļļas bāzes tiek ražotas smērvielas un biodegviela, un to izbarošana dzīvniekiem ir aizliegta un bīstama gan putnu, gan šīs gaļas patērētāju veselībai.
Šobrīd atbildīgās instances uzsākušas izmeklēt lietas apstākļus, tai skaitā vērtē, vai piesārņotā barība ir ietekmējusi putnu gaļas kvalitāti Polijas broileru audzētavās.

FOTO: Shutterstock.com

Šobrīd atbildīgās instances uzsākušas izmeklēt lietas apstākļus, tai skaitā vērtē, vai piesārņotā barība ir ietekmējusi putnu gaļas kvalitāti Polijas broileru audzētavās.

Polijā bāzētais Vācijas uzņēmums "Berg&Schmidt" jau vairākus gadus Polijas putnu barības ražotājiem piegādāja izejvielas, kuru sastāvā konstatētas neatļautas vielas. Šobrīd atbildīgās instances uzsākušas izmeklēt lietas apstākļus, tai skaitā vērtē, vai piesārņotā barība ir ietekmējusi putnu gaļas kvalitāti Polijas broileru audzētavās.

Par šo gadījumu publicēts ieraksts arī Eiropas Pārtikas un barības ātrās reaģēšanas sistēmā (Rapid alert system for food and feed – RASFF).

 

Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija (LAPNA) apliecina, ka tās lielākie biedri mājputnu barību gatavo paši no Latvijas izcelsmes izejvielām un, ka mazākie ražotāji iegādājas vietējo barības ražotāju gatavo produkciju, tādejādi 

 

Reklāma
Reklāma

Polijas izcelsmes neatbilstošā barība nav nonākusi LAPNA biedru saimniecībās un to saražotās olas un gaļa nemainīgi ir augstas kvalitātes un droši lietojama pārtikā.

 

Drošības apsvērumu dēļ, kamēr tiek noskaidrota neatļautās barības sastāvdaļas ietekme uz dzīvnieku veselību un saražoto produkciju, LAPNA aicina izvēlēties Latvijas izcelsmes putnkopības produkciju.

Saistītie raksti