LIZDA: “Mēs nepieļausim, ka nozari šķeļ.” Skolotāji nolemj streikot

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) šovakar sasaukusi ārkārtas padomes sēdi, kurā nolemts 19. septembrī sākt pedagogu beztermiņa streiku, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
Ja valdība nenāks klajā ar vēl kādu piedāvājumu, pirmdien streiku uzsāks ap 23 tūkstošiem pedagogu.

FOTO: Shutterstock.com

Ja valdība nenāks klajā ar vēl kādu piedāvājumu, pirmdien streiku uzsāks ap 23 tūkstošiem pedagogu.

Kā raidījumam apliecināja LIZDA vadītāja Inga Vanaga, padome ir pieņēmusi lēmumu streikot no pirmdienas, 19. septembra. Vanaga norādīja, ka nav pieņemams, ka, piešķirot finansējumi tikai vispārizglītojošo skolu pedagogu algām, tiek šķelta pedagogu saime. Neskatoties uz iespaidīgo naudas summu, ko valdība ir piedāvājusi, piedāvājumā ir daudz neskaidrību un risku, uzskata Vanaga.

 

LIZDA sekos līdzi tālākajām norisēm, neizslēdzot iespēju sasaukt ārkārtas padomes sēdi, kurā lems par tālāko rīcību. Ja valdība aicinās arodbiedrību tikties, LIZDA uz to ir gatava. Ja valdība nenāks klajā ar vēl kādu piedāvājumu, pirmdien streiku uzsāks ap 23 tūkstošiem pedagogu.

Reklāma
Reklāma

 

Šodien notikušas sarunas starp ministriju un arodbiedrību nav vainagojušās ar rezultātiem. Iepriekš solītie 60 miljoni eiro tika paredzēti algu celšanai vispārizglītojošo skolu pedagogiem un mācību materiālu nodrošināšanai. Pedagogi bažījas, ka, piešķirot finansējumu tikai vispārizglītojoši skolu pedagogiem, nozare var sašķelties.

Saistītie raksti