Nerod kompromisu par skolotāju prasībām; streiks būs

Pedagogu streika izlīgšanas komisijas noslēdzošās tikšanās laikā trešdien netika rasts kompromiss starp Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Tas nozīmē, ka skolotāju beztermiņa streiks no 19. septembra notiks, skaidroja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Foto: Valsts kanceleja. )

FOTO: Publicitātes foto

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Foto: Valsts kanceleja. )

Arodbiedrība gatavo oficiālu streika pieteikumu, kas jāiesniedz līdz pirmdienai. Streiks aptvers izglītības darbiniekus, sākot no bērnudārziem līdz augstskolām. Streika laikā izglītības darbinieki savā darba vietā neatradīsies. Pēc Vanagas teiktā, streika dalībnieku skaits varētu būt mērāms tūkstošos. Tālākas sarunas no pedagogu puses esot iespējamas, ja tajās piedalīsies premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") un finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") .

 

Skolotāji ir neapmierināti ar nesabalansēto slodzi savās darbavietās, kā arī vēlas iepriekš definētu pedagogu atalgojuma principu ievērošanu. Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ("Konservatīvie") norādījusi, ka viņai nav fiskālu sviru, lai nodrošinātu pedagogu prasības.

Reklāma
Reklāma

 

Vairāk informācijas: www.lsm.lv.

Saistītie raksti