IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina bērnu un jauniešu zīmējumu konkursu

Nodibinājums IESPĒJAMĀ MISIJA izsludina bērnu un jauniešu zīmējumu konkursu “Mans labākais skolotājs”, kurā bērni un jaunieši tiek aicināti vizuāli atainot savus vislabākos skolotājus – konkrētus vai simboliskus. Zīmējumu konkurss aizsākas 1. jūlijā sarunu festivāla LAMPA laikā Cēsīs, un noritēs līdz pat 1. augustam.
Zīmējumu konkurss aizsākas 1. jūlijā sarunu festivāla LAMPA laikā Cēsīs, un noritēs līdz pat 1. augustam.

FOTO: Publicitātes foto

Zīmējumu konkurss aizsākas 1. jūlijā sarunu festivāla LAMPA laikā Cēsīs, un noritēs līdz pat 1. augustam.

“Skolotāja profesija Latvijā joprojām cīnās par savu prestižu – par to liecina gan statistikas dati par lielo trūkstošo pedagogu skaitu, gan nerimstošās kaislības ap pedagogu atalgojumu. Tomēr cilvēcīgā un personīgā līmenī daudzi no mums var nosaukt kādu dzīvē satiktu skolotāju, kas pozitīvi ietekmējis mūsu dzīves trajektoriju. 

Katrs bērns ir pelnījis vismaz vienu tādu skolotāju, un daudziem ir paveicies viņu satikt jau agrā vecumā, savukārt citiem netrūkst fantāzijas tādus izsapņot,” 

norāda IESPĒJAMĀS MISIJAS attīstības vadītāja Ance Jaks. 

 

Tādēļ organizācija aicina bērnus un jauniešus izmantot visiem visvieglāk pieejamo izteiksmes veidu – zīmēšanu, lai atspoguļotu savus esošos vai iztēlotos vislabākos skolotājus.

 

Zīmējumu konkursa mērķis ir aktualizēt skolotāja profesijas un katra tās pārstāvja daudzos pozitīvos aspektus un nozīmīgo ietekmi uz bērniem un sabiedrību, sniedzot iespēju bērniem vizuāli atspoguļot reālus vai izdomātus labākos skolotājus. 

Reklāma
Reklāma

 

Lai piedalītos konkursā, 1. un 2.jūlijā jāierodas Izglītības teltī “Skolotājs. Labais. Ne?” (skatuve Nr. 29) un īpaši iekārtotā vietā jāļaujas zīmēt priekam, vai arī jāiesniedz jau gatavs zīmējums. Zīmējumā jābūt attēlotam skolotājam, un tam jāatspoguļo individuāls redzējums par to, kāds izskatās, ko dara, ko saka vai kāds ir lielisks skolotājs. Zīmējuma otrā pusē jānorāda darba autora vārds, uzvārds un vecums, kā arī vecāka vai aizbildņa vārdam un uzvārdam. Lai godalgotas vietas saņemšanas gadījumā par to tiktu dalībnieks arī personīgi, zīmējuma otrā pusē jābūt norādītai kontaktinformācijai – mobilā telefona numuram un e-pasta adresei.

 

Plašāka informācija un konkursa nolikums 1.-2.jūlijā ir pieejams konkursa norisies vietā, un visu konkursa norises laiku arī publicēts IESPĒJAMĀ MISIJA mājas lapā www.iespejamamisija.lv .