PVD aicina pagaidām neiegādāties Beļģijā ražotus “Kinder” šokolādes produktus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina iedzīvotājus pagaidām neiegādāties Beļģijā ražotus “Kinder” šokolādes produktus, balstoties uz informāciju, ka uzņēmums “Fererro” ir atsaucis no tirdzniecības Beļģijā ražotos “Kinder” zīmola šokolādes izstrādājumus, jo pastāv risks, ka tie varētu būt piesārņoti ar salmonellas baktērijām, portālam Jauns.lv pavēstīja dienestā.
Atsaukti visi Kinder produkti, kas ražoti Beļģijas, Arlonas fabrikā laika posmā no 2021. gada 15. oktobra līdz 2022. gada 10. janvārim, tostarp tādi bērnu iemīļoti produkti kā “Kinder surprise” šokolādes olas ar rotaļlietām.

FOTO: Shutterstock.com

Atsaukti visi "Kinder" produkti, kas ražoti Beļģijas, Arlonas fabrikā laika posmā no 2021. gada 15. oktobra līdz 2022. gada 10. janvārim, tostarp tādi bērnu iemīļoti produkti kā “Kinder surprise” šokolādes olas ar rotaļlietām.

Atsaukti visi "Kinder" produkti, kas ražoti Beļģijas, Arlonas fabrikā laika posmā no 2021. gada 15. oktobra līdz 2022. gada 10. janvārim, tostarp tādi bērnu iemīļoti produkti kā “Kinder surprise” šokolādes olas ar rotaļlietām.

 

Saskaņā ar PVD rīcībā esošo informāciju, iespējami piesārņotos produktus Polijas izplatītājs ir piegādājis arī uzņēmumiem Latvijā, tāpēc PVD ir pieprasījis, bet pagaidām nav saņēmis informāciju no Polijas pārtikas apriti uzraugošā dienesta par konkrētiem produktu nosaukumiem, partijām un uzņēmumiem, kuri tās saņēmuši.

Vienlaikus PVD ir jau uzsācis pārbaudes Latvijas pārtikas izplatīšanas uzņēmumos, kā arī sazinājies ar lielākajiem Latvijas pārtikas tirdzniecības tīkliem, lai pārliecinātos, ka tajos tirdzniecībā nav pieejami Beļģijas fabrikā ražotie “Kinder” zīmola produkti.

PVD aicina patērētājus pirms uzņēmuma “Ferrero” “Kinder” zīmola produktu iegādes, pārbaudīt preces marķējumā, kurā valstī produkts ražots un neiegādāties to gadījumā, ja produkts ražots Beļģijā. Ja patērētājs jau ir iegādājies Beļģijā ražotus “Ferrero” “Kinder” zīmola produktus, aicinām atgriezt tos atpakaļ tirgotājam.

Reklāma
Reklāma

 

Par šokolādes olu "Kinder Surprise" atsaukumiem paziņojušas vairākas valstis, to vidū Beļģija, Francija, Vācija, Īrija, Luksemburga, Lielbritānija, Zviedrija un Norvēģija.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs trešdien paziņoja, ka izmeklē 134 gadījumus, kad bērni saslimuši ar salmonelozi, un sākontējā informācija liecina, ka šis uzliesmojums saistīts ar produktiem "Kinder Surprise".

Pirmie šādi gadījumi janvārī tika konstatēti Lielbritānijā.

Saistītie raksti