Šokolādes kūka ar pašas gatavotu šokolādes krēmu

Krēmukūkai gatavo no saldā krējuma un šokolādes.

FOTO: Shutterstock.com

Krēmukūkai gatavo no saldā krējuma un šokolādes.

1.Pamatnei: Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno pusi no cukura un tad vēlreiz sakuļ, apmēram minūti
2.Olu dzeltenumus sakuļ ar otru pusi cukuru, pieliek kakao un rūpīgi samaisa
3.Abas daļas savieno kopā un rūpīgi samaisa
4.Uz pannas uzliek cepamo papīru un apsmērē ar sviestu, izklāj pa visu pannu mīklu
5.Cep 180c grādos, apmēram 35 minūtes, mīkla no sākuma paceļas un tad sabrūk, tas ir normāli.
6.Lauj atdzist, sagriež četrās daļās
7.KRĒMS: saldo krējumu sakarsē līdz vārīšanai, bet nevāra, un pievieno sīkos gabaliņos šokolādi, un maisa tik ilgi, kamēr iegūst viendabīgu masu.
8. Ar krēmu ieziež visas četras daļas, saliek vienu uz otras, nosmērē virsmu un sānus
9.Liek ledusskapī uz 1stundu

 

Iesūtījusi Zane Blaumane 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 6.gab
  • Cukurs - 150.gr
  • Kakao pulveris - 50.gr
  • Saldais krejums 35% - 200.gr
  • Šokolādes tāfelītes (200 g), - 2.gab
  • Sviests.gab