Katastrofu medicīnas plāns Latvijā ir izstrādāts, tiek pārskatītas valsts stratēģiskās zāļu rezerves

Draudu gadījumā Latvijā ir izstrādāti katastrofu medicīnas un ārkārtas darbības plāni. Cik ātri tie būtu iedarbināmi praksē, LTV “Rīta Panorāma” stāsta Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Katastrofu medicīnas plāns ir un tas tiekot papildināts, apgalvo nozares ministrs.

FOTO: Publicitātes foto

Katastrofu medicīnas plāns ir un tas tiekot papildināts, apgalvo nozares ministrs.

“Katastrofu medicīnas plāni mums ir visu laiku, tas, ko mēs šobrīd darām – mēs tos mazliet papildinām, jo izpratne par to, kas ir iespējams un kas var notikt, ir mainījusies arī veselības aprūpes jomā, jo slimnīcas ir kritiskā infrastruktūra valsts apdraudējuma gadījumā,” stāsta Veselības ministrs. 

 

Viņš apstiprina, ka priekšdarbi tiek veikti tajos punktos, kur nepieciešama sagatavošanās, tostarp ļoti nopietni tiekot pārskatītas valsts stratēģiskās zāļu rezerves, kas būtu papildināmas. “Vēsturiski tur nav bijis pilns komplekts. Ir bijusi izpratne, ka tas nav tik svarīgi un nekad nauda nav iedota,” pauž Veselības ministrs. 

 

Reklāma
Reklāma

Pavļuts atzīst, ka divus gadus ir strādāts krīzes režīmā, līdz ar ko ārstniecības sistēma ir iemācījusies ļoti ātri reaģēt un pielāgoties.

 

"Ukrainā situācija ir katastrofāla, un kopumā mēs saprotam, kādi izaicinājumi ir no šādas karadarbības situācijas veselības aprūpē. Mēs saprotam, ka var būt nepieciešama evakuācija, bet tomēr mēs paļaujamies, ka Latvija ir drošībā un nav pamata uzskatīt, ka mums būtu kāds apdraudējums," nobeigumā uzsver Pavļuts.

Saistītie raksti