“Omniva” vadītāja Beāte Krauze–Čebotare: “Tēvam ir kauns, ka esmu viņa meita, jo atbalstu Ukrainu”

“Maniem radiem Krievijā ir ļoti stingrs savs viedoklis par Ukrainā notiekošo, viņi mani uzskata par nodevēju un faktiski vairs nevēlas ar mani komunicēt,” Latvijas Radio 1 raidījumā “Monopols” pauda Beāte Krauze–Čebotare.
Beāte Krauze–Čebotare ar meitiņu Gabrielu, kurai nu jau ir 2,4 gadi.

FOTO: no personīgā arhīva

Beāte Krauze–Čebotare ar meitiņu Gabrielu, kurai nu jau ir 2,4 gadi.

Raidījuma viešņa atzina, ka Ukrainas situācija likusi pārvērtēt to, kas viņai ir, un novērtēt, “cik brīnišķīga man ir ģimene, bērni, kolēģi, bet tajā pašā laikā tas ļoti ir saasinājis attiecības manā paplašinātajā ģimenē”. 

 

Beāte Krauze–Čebotare atklāja, ka viņas mamma ir latviete, bet tēvs krievs. Kad viņai bija septiņi gadi, vecāku laulība tika šķirta, un šobrīd Ukrainas situācija ir atgriezusi viņas atmiņā šo notikumu – tas bija laiks, kad Latvija atguva neatkarību. 

Raidījuma viešņa neslēpa, ka tētis bijis vairāk PSRS pusē, savukārt mamma aktīvi darbojusies dažādās brīvības kustībās, lai mūsu valsts atgūtu neatkarību. 

“Droši vien, politiskā situācija tajā brīdī pielika punktu viņu laulībai viedokļu nesakritības dēļ,” sacīja Beāte Krauze–Čebotare.


Šobrīd gan viņas tēvs, gan tēva otrs brālis dzīvojot Krievijā vairāk kā 15 gadus. “Informācija, ko viņi redz tajā pusē, ir pilnīgi citādāka nekā tā, ko redzam mēs. Un diemžēl mums Ukrainas jautājumā ļoti atšķiras viedoklis. Lai cik esmu mēģinājusi sūtīt dažādu mediju rakstus ne tikai no Latvijas, bet arī no citiem ASV un Eiropas medijiem... Faktiski cilvēkiem ir ļoti stingrs savs viedoklis, kas viņiem gadiem  ir barots no televīzijas pārraidēm, un šajā brīdī mums viedoklis nesakrīt. 

Diemžēl tā ģimene – tēvs un pārējie radinieki, kas dzīvo Krievijā – mani uzskata par nodevēju un faktiski vairs nevēlas ar mani komunicēt. 

Arī mana pēdējā saruna ar tēti beidzās ar tādu tekstu, ka viņam ir kauns, ka esmu viņa meita, un tikai tāpēc, ka esmu Ukrainas nevis Krievijas pusē.” 

Reklāma
Reklāma


Beāte Krauze–Čebotare gan pauda cerību, ka tajā brīdī, kad cilvēki lielākā apmērā sāks izjust Krievijai piemērotās sankcijas, iespējams, viņi sāks domāt plašāk un skatīties apkārt, interesēties, kāpēc tad ir tā, ka pēkšņi visa pasaule ir nostājusies pret šo Krievijas agresiju. “Man ir sajūta, ka tur valsts apstāsies pēc mēneša, iespējams, pēc diviem. Tad cilvēki sapratīs, ka viņiem ir bizness apstājies, ka viņi vairs, iespējams, nesaņem algas, ka viņu veikalos ir mazāk produktu, viņiem faktiski nav iespēju nekur aizbraukt ārpus tām valstīm, kas Krievijai ir draudzīgas, viņi nevar iegādāties jaunas automašīnas un pat saremontēt esošās, jo nav rezerves daļu – tajā brīdī, iespējams, cilvēki sāks domāt plašāk. 


Man ir ļoti, ļoti žēl, ka Krievijas cilvēki ir nostādīti tādā pozīcijā, arī tie, kas šobrīd ir pret esošo varu, bet, manuprāt, tas ir vienīgais veids, kā kāds no viņiem varētu sākt skatīties plašāk,” sacīja “Omniva” vadītāja.

 

Visu LR1 11. marta raidījumu “ Monopols” klausies šeit.

Saistītie raksti