No 12.janvāra ar sadarbspējīgu Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu var ieceļot bez Covid testa veikšanas

No 12. janvāra vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām ar sadarbspējīgu sertifikātu ieceļošanai Latvijā negatīvs Covid-19 testa rezultāts nav nepieciešams, izņemot ieceļojot no īpaši augsta riska valstīm*, kad ieceļošanai Latvijā visiem nepieciešams negatīvs Covid testa rezultāts.
Cilvēki ir aicināti izmantot iespēju pēc ielidošanas veikt brīvprātīgu, valsts apmaksātu Covid-19 testu

FOTO: Shutterstock.com

Cilvēki ir aicināti izmantot iespēju pēc ielidošanas veikt brīvprātīgu, valsts apmaksātu Covid-19 testu

Prasība uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām ar sadarbspējīgu sertifikātu, ieceļojot no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Beļģijas, Īrijas Vācijas un Krievijas, tika noteikta, lai mazinātu Covid-19 varianta omikrona izplatību Latvijā. Šī prasība ir spēkā līdz 2022. gada 11. janvārim (ieskaitot).

 

Vienlaikus arī turpmāk visiem ieceļotājiem pēc lidojuma ir iespēja veikt bezmaksas Covid-19 testu lidostā “Rīga”.

 

Reklāma
Reklāma

Cilvēki ir aicināti izmantot iespēju pēc ielidošanas veikt brīvprātīgu, valsts apmaksātu Covid-19 testu. Laboratorijas punkts brīvprātīgo testu veikšanai ieceļotājiem no Šengenas zonas valstīm atrodas E sagaidīšanas zālē, pie izejas no termināla, savukārt ieceļotāji no ārpus Šengenas zonas valstīm testu var nodot testēšanas zonā C atlidošanas terminālī pirms robežkontroles.

 

*Īpaši augsta riska valstis ir valstis, kurās ir konstatēta tāda epidemioloģiskā situācija, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu, detalizētāka informācija Slimības profilakses un kontroles centra mājas lapā.