Liepājā nosistā puisēna brālis sūdzējies par patēvu

Sociālā darbiniece, kas regulāri strādājusi ar ģimeni, kurā pagājušā gada pēdējā dienā tika atrasts beigts divus gadus vecs zēns ar zilumiem uz ķermeņa, norādījusi, ka līdz iesnieguma saņemšanai no bērnudārza par iespējamu vardarbību pret vienu no ģimenē pavisam trim augošajiem bērniem, neesot bijušas nekādas indikācijas, kas prasītu dienestiem iejaukties.
Pixabay.com

FOTO: Publicitātes foto

Pixabay.com

Līdz ar to arī neesot bijusi nepieciešamība kopā ar Liepājas bāriņtiesu izskatīt jautājumu par iespējamu bērnu nošķiršanu, norāda Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta vadītāja Linda Krasovska, vēsta portāls "Liepajniekiem.lv".

Dienesta redzeslokā Karostā dzīvojošā ģimene bijusi kopš aizvadītā gada maija, taču nav bijusi klasificējama kā nelabvēlīga, viņa atklāja.

 

Iesniegumi par aizdomām attiecībā uz to, ka ģimenē ir iespējamas vardarbības izpausmes, 21. decembrī tika saņemti no pirmskolas izglītības iestādes “Prātnieks”. Bērnudārza vadītāja Ilze Koņušaka sīkākas detaļas laikrakstam “Kurzemes Vārdam” atteicās izpaust, norādot, ka visu viņas rīcībā esošo informāciju jau esot nodevusi dienestiem.

Iesniegumos dienestiem esot minētas netiešas norādes uz iespējamu vardarbību ģimenē, norādīts arī, ka piecgadīgais bērns pirmskolas izglītības iestādes darbiniekiem sūdzējies par savām antipātijām pret mātes dzīvesbiedru, atklāja bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele. Viņa apliecināja, ka jau nākamajā dienā pēc iesnieguma saņemšanas iestāde uzsākusi sadarboties ar bērnu māti.

Portāls Jauns.lv jau vēstīja, ka pagājušā gada 31. decembrī Liepājā, kādā dzīvoklī tika atrasts divgadīga bērna līķis ar redzamām hematomām uz ķermeņa. Ģimene jau pirms notikušā bija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā par iespējamu vardarbību pret bērnu.

 

Pēc Valsts policijas (VP) sniegtās informācijas, kāda māte Liepājā, Karostā Vecgada rītā izsaukusi ātro palīdzību savam bērnam. Mediķu brigāde ierodoties notikuma vietā tūlīt zvanījusi policijai un ziņojusi par to, ka dzīvoklī atradusi bērna līķi ar acīmredzamiem zilumiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas notikuma vietā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja zēna mātes dzīvesbiedru.

 

 

Reklāma
Reklāma

Liepājas bāriņtiesa informē, ka mirušā zēna ģimene tās redzeslokā nonākusi aptuveni pirms mēneša saistībā ar iespējamu vardarbību pret citu šīs ģimenes atvasi.

 

 

Amatpersonas 1. janvārī devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā. Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

 

Liepājas bāriņtiesa informē, ka mirušā zēna ģimene tās redzeslokā nonākusi aptuveni pirms mēneša saistībā ar iespējamu vardarbību pret citu šīs ģimenes atvasi.

Bāriņtiesā šī iemesla dēļ uzsākta pārbaude, lai izvērtētu, vai bērniem ģimenē ir piemēroti un droši apstākļi. Toreiz, kad saņemta šī informācija, neesot bijusi sajūta, ka bērni uzreiz jāizņem no ģimenes un, ka apstākļi būtu tik briesmīgi, ka draud letāls iznākums.

Minētā ģimene atrodas arī Liepājas sociālā dienesta redzeslokā. Tai jau iepriekš sniegta dažāda veida palīdzība un arī tagad tiekot uzturēts kontakts ar māti un bērniem.

Atbildīgie dienesti neatklāj, cik daudz un kāda vecuma bērni ir šajā ģimenē. Vēl tiks izvērtēts, vai viņi tur var palikt. 

 

Kā ziņots, bērna līķis ir nosūtīts ekspertīzes veikšanai, lai noteiktu nāves iemeslu. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.