Spēlēšanās pie Packules upes beidzas ar izdzisušu maza puisēna dzīvību

Netālu no Ventspils, Tārgales pagastā, otrdien, 4. janvārī, notika traģisks negadījums - Packules upē ielūza divi bērni, no kuriem viens zaudēja dzīvību.
Uz ledus jābūt piesardzīgiem!

FOTO: Shutterstock.com

Uz ledus jābūt piesardzīgiem!

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", zēni esot spēlējušies netālu no savām mājām pie Packules upes krastiem. Liktenīgajā brīdī abi ievēlušies upē. Nelaimē nonākušajiem bērniem palīgā piesteigusies māte, bet izglābt abas atvases traucējusi upes straume. Mazāko puisēnu gar krastu upe aiznesusi uz priekšu.
 

Kāds vīrietis, kurš tieši tobrīd braucis pāri tiltam ar savu automašīnu, bijis traģēdijas liecinieks. Pamanot notiekošo, viņš nekavējoties apstādinājis transportlīdzekli un meties palīgā.

 

Reklāma
Reklāma

"Pirmajai apakšvienībai ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka viens cilvēks pirms mūsu dienesta ierašanās ir izkļuvis no ūdens. Nekavējoties tika sākta otra bērna meklēšana. Glābeji upi pārmeklēja apmēram viena kilometra garumā. Otru atrada 300 metru attālumā no vietas, kur viņš bija ielūzis. Meklēšanas darbus apgrūtināja stiprā straume un ledus," TV3 skaidro VUGD Kurzemes reģiona pārstāvis Raivis Lukažs.

Viņš norāda, ka līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās brīdim ugunsdzēsēji glābēji snieguši bērnam pirmo neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess.