Pēteris Kļava stāsta, kā izglāba trīsgadīgā ar kovidu slimā bērniņa dzīvību

"Visu laiku tajās ciešanās šis bērns bija skaists – nebija enerģētiski sabrucis; bērniņš bija gaišs. Tas deva cerību," sarunā ar "Mammamuntetiem.lv" par to, kā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā tika glābta trīs gadus veca ar Covid-19 slima bērniņa dzīvība, stāsta anestezeologs reanimatologs Pēteris Kļava.
Bērniem, kam ir blakus saslimšanas, pret Covid-19 noteikti būtu jāvakcinējas, teic ārsts Pēteris Kļava.

FOTO: Artūrs Ķipsts

"Bērniem, kam ir blakus saslimšanas, pret Covid-19 noteikti būtu jāvakcinējas," teic ārsts Pēteris Kļava.

"Pie mums slimnīcā bija trīsgadīgs bērniņš. Vienu dienu viņam palika arvien sliktāk un sliktāk, nevarēja paelpot. Aizveda uz reanimāciju. Tik smagā stāvoklī ar kovidu bija pirmais bērns Latvijā – parastais skābeklis vairs nelīdzēja. Bērns slīdēja projām," intervijā ar “Mammamuntetiem.lv” stāstīja BKUS ārsts Pēteris Kļava.

 

"Skaists, balts bērniņš – nu eņģelītis. Visu laiku tajās ciešanās šis bērns bija skaists – nebija enerģētiski sabrucis; bērniņš bija gaišs. Tas deva cerību, ka bērnam ir lielas rezerves, dotas no augšas. 


Katru dienu mums bija konsīlijs, sazinājāmies ar Stokholmu. 

Mums gāja baigi. Taču bērnu izglābām. Ja mēs būtu dzērāji, piedzertos pēc šī.

 

Bērniņš tagad ir jau mājās. Domāju, ka viņam būs labi – bērniem atveseļošanās notiek labāk."

Reklāma
Reklāma

 

Pazīstamais ārsts atgādina, ka arī Latvjā šobrīd bērniem no 5 gadu vecuma ir iespēja vakcinēties pret Covid-19. Viņš teic: "Šādiem bērniem, kam ir blakus saslimšanas, pret Covid-19 noteikti būtu jāvakcinējas".

 

Arī pats ārsts Pēteris Kļava ir vakcinējies: "Ar potēšanos es gribēju parādīt, cik šis vīruss ir bīstams. To vienkārši vajag izdarīt."

 

Lasi visu "Mammamuntetiem.lv" sarunu ar Pēteri Kļavu “No bailēm gandrīz pieliku bikses. Bet bailes vajag – tās liek attīstīties”
 

Saistītie raksti