Iedzīvotāji balso par ģimenēm draudzīgākajām pašvaldībām

Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” pirmās kārtas balsojumā noskaidrotas katra plānošanas reģiona iedzīvotāju pašlaik visaktīvāk atbalstītās pašvaldības.
Cēsis.

FOTO: Publicitātes foto

Cēsis.

Tomēr, balsojumam turpinoties vēl līdz 12. decembrim, šis sadalījums var mainīties, un galīgie rezultāti par pašvaldībām, kas nākamgad būs soli tuvāk uzvarai cīņā par konkursa naudas balvām, tiks izziņoti 2022. gada janvārī.

 

Šobrīd iedzīvotāji savas balsis visvairāk atdevuši par šādām pašvaldībām: 
 

  • Kurzemes plānošanas reģionā: Dienvidkurzemes novads, Liepājas valstspilsēta un Talsu novads;
  • Zemgales plānošanas reģionā: Jelgavas novads, Jēkabpils novads un Aizkraukles novads;
  • Latgales plānošanas reģionā: Augšdaugavas novads, Preiļu novads un Balvu novads;
  • Vidzemes plānošanas reģionā: Varakļānu novads, Limbažu novads un Valkas novads;
  • Rīgas plānošanas reģionā: Jūrmalas valstspilsēta, Siguldas novads un Ādažu novads.


“Līdztekus iedzīvotāju atsaucībai būtisks balsojuma ieguvums ir tieši atgriezeniskā saite, saņemot iedzīvotāju viedokļus par savu pašvaldību paveikto, kā arī vēl pilnveidojamo ģimeneniskas vides veidošanā un ģimeņu atbalstā,” stāsta Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce. “Visi balsojuma laikā saņemtie komentāri pēcāk tiek apkopoti un iesniegti attiecīgajām pašvaldībām izvērtēšanai. Tādēļ, turpinot ar savu balsojumu atbalstīt sev tuvās pašvaldības, aicinu ikvienu atvēlēt nedaudz laika arī komentāru pievienošanai, kas var būt kā ieteikums, tā arī vienkāršs paldies, kas nereti izpildvarai var būt vienlīdz noderīgi un nozīmīgi.”
 

Jau ziņots, ka vietnē www.vietagimenei.lv līdz šī gada 12. decembrim noris Sabiedrības integrācijas fonda rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” pirmās kārtas iedzīvotāju balsojums.
 

Tajā visu 43 pašvaldību iedzīvotāji aicināti novērtēt pašvaldību sniegumu, balsojot par, viņuprāt, ģimenēm draudzīgāko pašvaldību, tādējādi vienlaikus arī atbalstot šīs pašvaldības par naudas balvu izcīņu. 

Reklāma
Reklāma

Kopējais konkursa naudas balvu fonds, kas tiks sadalīts starp uzvarētājpašvaldībām, būs 100 000 eiro.

Konkurss norisinās vairākās kārtās, un galīgais pašvaldību vērtējums sastāvēs no šobrīd sāktā iedzīvotāju balsojuma rezultātiem un nākamajā kārtā pašu pašvaldību sniegtajiem, kā arī vērtēšanas komisijas iegūtajiem datiem, par iedzīvotājiem pieejamajiem pakalpojumiem ģimeņu atbalstam. Šī konkursa kārta notiks 2022. gadā. 

Konkurss norisinās jau kopš 2017. gada, un tā primārais mērķis ir izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Līdztekus konkurss veido vidi arī pašvaldību draudzīgai sāncensībai, tādējādi mudinot tās attīstīt aizvien plašāku un pieejamāku ģimenēm paredzēto pakalpojumu klāstu.
 

Balsojuma anketa pieejama: https://www.vietagimenei.lv/balsot/.

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” ir viens no trim ģimeņu atbalsta pasākumiem, ko realizē Sabiedrības integrācijas fonds. Fonds īsteno arī programmu “Ģimenei draudzīga darbavieta“, kā arī izsniedz Latvijas Goda ģimeņu apliecības, atbalstot Latvijas daudzbērnu ģimenes, kā arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērni ar invaliditāti.