Rīgas Zoodārzs gaida ciemos un lūdz apmeklētājus ievērot īpašus noteikumus

Pēc mēnesi ilga pārtraukuma darbu atsācis arī Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.
Rīgas Zoodārzs gaida ciemos un lūdz apmeklētājus ievērot īpašus noteikumus

FOTO: Publicitātes foto

Rīgas Zoo pārstāvis Ingmārs Līdaka iesaka biļetes uz Zoodārzu iegādāties arī attālināti, bet strādā arī klātienes kases. Tā kā Zoodārza platība ir 16 kvadrātmetri un teritorija ir plaša un atrodas svaigā gaisā, tad to droši var apmeklēt ģimenes ar bērniem. 

Turklāt uzņēmums strādā zaļajā režīmā – pie ieejas tiek pārbaudīti sadarbspējīgi sertifikāti, un tikai tad var iegādāties biļeti pie kases. Bērniem no 7 gadu vecuma Zoodārza teritorijā ir jālieto maskas, jo apmeklētājiem pašlaik ir atvērtas arī telpās esošās ekspozīcijas – Tropu un Žirafu māja. Slēgta ir Akvārija māja, jo tās telpās nevar nodrošināt pietiekamu gaisa apmaiņu. Turklāt ir vietas, kur cilvēki pulcējas lielākos pulkos, tāpēc drošības pēc arī ārtelpās esot, ir jāpaliek maskās. Bērniem no 12 gadu vecumam lūdz uzrādīt negatīvu Covid – 19 testu vai vakcinēšanās sertifikātu. Skolēni var apmeklēt Zoodārzu arī ar skolā veikto testu. 

Īpaši saudzīgi un saprātīgi lūdz izturēties pret dzīvniekiem un to mazuļiem, kas dzimuši mājsēdes laikā. Dzīvnieki, kas mēnesi nav redzējuši apmeklētājus, un mazuļi, kas redzējuši tikai kopējus, ir tikpat ieinteresēti apmeklētājos, kā cilvēki, kas dodas uz zoodārzu. Mazie lamas mazuļi ir īpaši zinātkāri, tāpēc apmeklētājus lūdz nebarot dzīvnieciņus, kas būtu gatavi ēst no svešinieku rokas.

Reklāma
Reklāma