Ministre: Pēc 15. novembra skolās jāatgriežas visiem, vienu nedēļu mēnesī varētu mācīties attālināti

Šodien mācības klātienē atsāk mazāko, 1.-3. klašu skolēni. Šorīt intervijā raisījumam “Rīta Panorāma” izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) apstiprināja, ka ministrija šobrīd strādā pie tā, lai pēc 15. novembra skolās klātienē atgrieztos arī pārējo klašu skolēni.
Ministrija šobrīd strādā pie tā, lai pēc 15. novembra skolās klātienē varētu atgriezties visu klašu skolēni.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Ministrija šobrīd strādā pie tā, lai pēc 15. novembra skolās klātienē varētu atgriezties visu klašu skolēni.

Vaicāta, vai ministre saglabā nostāju, ka arī vecāko klašu skolēniem pēc 15. novembra būs jāatgriežas skolās klātienē, Anita Muižniece atbildēja apstiprinoši: “Jā, pilnīgi noteikti. Nekas nav mainījies, un es uzskatu, ka ir jāatgriežas klātienē, jo tas ir veids, kā mēs pilnvērtīgi varam iegūt izglītību. Mēs nevaram aizmirst aizvadīto gadu, kad vairums vecāko klašu skolēnu ir mācījušies attālināti, un tas ir radījis gan zināšanu iztrūkumu, gan citas problēmas. Šobrīd mēs strādājam pie tā, lai 15. datumā skolēni arī pēc 3. klases varētu atgriezties klātienē.”


Papildus ministre norādīja, ka Operatīvās vadības grupas ietvaros notiek darbs pie regulējuma, kā notiks darbs skolās pēc 15. novembra. 

 

Viena no iecerēm ir dot skolām iespēju plānot rotāciju un līdz 5 dienām mēnesī atļaut attālinātās mācības. 

 

Tas nenozīmē, ka tā būtu pilna nedēļa, kad darbs notiek attālināti, bet, piemēram, viena diena nedēļā, ko varētu noteikt kā attālināto mācību dienu.

 
Vai pēc 15. novembra atgriezīsies interešu izglītība, ministre nebija tik pārliecināta, jo šis jautājums vēl jāapspriež ar ekspertiem. 

Reklāma
Reklāma

 

Ministre atzina, ka šobrīd lielākais fokuss tiek vērsts uz to, lai mācības varētu noritēt klātienē, bet tad, kad epidemioloģiskā situācija jau būs stabilizējusies, tikšot risināti jautājumi arī par skolēnu socializēšanos. Plānots, ka tiks piešķirti līdzekļi konsultācijām un individuālajam darbam. 


Skrīninga testēšanu skolās plānots turpināt reizi nedēļā. Vienlaikus tiek plānots pilotprojekts – paštestu veikšana skolā 1.-3. klašu skolēniem, nodrošinot, ka testēšana būs divas reizes nedēļā.