No piektdienas ieceļošanai Lielbritānijā obligāti būs nepieciešama pase

No piektdienas, 1.oktobra, Eiropas Savienības (ES) valstu iedzīvotājiem ieceļošanai Lielbritānijā obligāti būs nepieciešama pase, atgādina lidostas "Rīga" pārstāvji.
Lidosta aicina, plānojot doties uz Lielbritāniju, savlaicīgi pārliecināties par pases esamību un tās derīguma termiņu.

FOTO: Shutterstock.com

Lidosta aicina, plānojot doties uz Lielbritāniju, savlaicīgi pārliecināties par pases esamību un tās derīguma termiņu.

Tas nozīmē, ka ceļošanai uz Apvienoto Karalisti nederēs eID karte, izņemot tos ES pilsoņus, kuri dzīvoja Lielbritānijā pirms 2020.gada 31.decembra un ar savu esošo eID karti ir reģistrējušies pastāvīgā vai pagaidu iedzīvotāja statusam šajā valstī. Tikai tādā gadījumā eID karti varēs izmantot kā ceļošanas dokumentu vismaz līdz 2025.gada 31.decembrim.

 

Tomēr Lielbritānijas iestādes pašas ir aicinājušas visas personas, arī tās, kuras ir reģistrējušās un grib vēl izmantot eID karti ceļošanai, noformēt pasi kā ceļošanas dokumentu.

 

Lidosta aicina, plānojot doties uz Lielbritāniju, savlaicīgi pārliecināties par pases esamību un tās derīguma termiņu. Bez pases ceļotāji uz Lielbritāniju var netikt ielaisti lidmašīnā.

 

Reklāma
Reklāma

Šonedēļ no starptautiskās lidostas "Rīga" iespējams aizceļot uz deviņiem galamērķiem Lielbritānijā. Statistikas dati liecina, ka septembrī vidēji uz Lielbritāniju no Rīgas dodas vairāk nekā 4000 pasažieru nedēļā.

 

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.