Covid-19 neizslimojušie vai nepotētie pašizolāciju var neievērot pēc 6 Eiropas valstu apmeklēšanas

Nevakcinētiem vai Covid-19 neizslimojušiem cilvēkiem būs jāievēro pašizolācija, ieceļojot arī no Vācijas. Tāpat no drošo valstu saraksta "izkritusi" Latvija, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotā informācija. Drošo valstu sarakstā palikušas sešas Eiropas valstis.
Covid-19 neizslimojušie vai nepotētie pašizolāciju var neievērot pēc 6 Eiropas valstu apmeklēšanas

FOTO: Shutterstock.com

Turpmāk nevakcinētajiem iedzīvotājiem 10 dienu pašizolācija būs jāievēro, ierodoties arī no Vācijas.

 

Pašizolācija nevakcinētajiem iedzīvotājiem nebūs jāievēro, ierodoties Latvijā no Čehijas, Rumānijas, Slovākijas, Ungārijas, Polijas un Vatikāna.

 

SPKC dati liecina, ka Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 85,1, bet pirms nedēļas tas bija 64,1. Tikmēr ES un EEZ vidējais rādītājs nedēļas laikā samazinājies no 205,1 līdz 204,55.

Igaunijā rādītājs pieaudzis un aizvadītās nedēļas laikā sasniedzis 293,7 (nedēļu iepriekš - 254,6). Savukārt Lietuvas rādītājs pieaudzis no 277,9 līdz 254,5.

Reklāma
Reklāma

Iebraucot Latvijā no valsts, kurā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 75, obligāti jāievēro 10 dienu pašizolācija. Pašizolācijas laiku var saīsināt, ja septītajā dienā veic atkārtotu testu un tas ir negatīvs. Testa rezultāts jāfiksē testēšanas sertifikātā. Pašizolāciju var neievērot personas ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

 

Pašizolāciju var neievērot bērni līdz 12 gadu vecumam (līdz 2021.gada 1.septembrim - arī pārējie nepilngadīgie), kas ceļo kopā ar pieaugušajiem, kuri atbrīvoti no pašizolācijas prasības. Tomēr šādos gadījumos bērni 10 dienas kopš izbraukšanas augsta riska valsts neveido ciešus kontaktus ar personām ārpus savas mājsaimniecības, neapmeklē publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, neizmanto sabiedrisko transportu.