Vai ar skolai paredzētu negatīvu testu bērni varēs apmeklēt kino vai kafejnīcu?

Kamēr vēl tiek spriests, kā tiks uzsāktas un noritēs klātienes mācības skolās jaunajā mācību gadā, valdība ir vienojusies par iknedēļas to skolēnu testēšanu, kam nav Covid-19 vakcinēšanas vai pārslimošanas sertifikāta. Vai uz negatīva šī, skolā veiktā, testa pamata bērns varēs apmeklēt kino vai kafejnīcu?
Par mācību uzsākšanu vēl ir daudz neskaidrību, taču paredzēts, ka monitoringa testi nebūs derīgi izklaides pasākumu apmeklēšanai

FOTO: Shutterstock.com

Par mācību uzsākšanu vēl ir daudz neskaidrību, taču paredzēts, ka monitoringa testi nebūs derīgi izklaides pasākumu apmeklēšanai

Šāds jautājums radās 16. augustā “Delfi TV ar Jāni Domburu” diskusijā par jauno mācību gadu. Ministre norādīja, ka šie iknedēļas testi tiek veikti, lai nodrošinātu skolēnu monitoringu un būs derīgi tikai, lai dotos uz skolu, interešu izglītību, bet uz izklaides pasākumiem, piemēram, kino, leļļu teātri vai kafejnīcu – nē. Ministre uzsvēra, ka pašlaik paredzētais iknedēļas testēšanas intervāls ir pārāk mazs, lai ar šiem testiem izklaides pasākumus apmeklētu droši.

 

Jau ziņots, ka, lai jaunajā mācību gadā skolēni varētu piedalīties klātienes mācībās, viņiem būs nepieciešams Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai negatīvs tests. Tā kā bērni līdz 12 gadu vecumam šobrīd nevar tikt vakcinēti, viņiem testi būs jāveic regulāri, saskaņā ar Veselības ministrijas izstrādātu algoritmu, visticamāk reizi nedēļā. 

 

Reklāma
Reklāma

Sīkāk par to, kā tiks uzsākts mācību gads, valdība lems jau šodien, 17. augusta Ministru kabineta sēdē.

 

Pašlaik ir paredzēts, ka līdz 1. septembrim dažādu pasākumu apmeklēšanai Covid-19 testu bērniem apmaksā valsts.