Jau vairākas skolas Rīgā sasniegušas 80 % vakcināciju darbinieku vidū

Pēc esošajiem datiem jau sešās skolās Rīgā ir sasniegta vismaz 80 % vakcinācija pedagogu vidū, tā šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka.
Šobrīd, šķiet, visi gaida skolu tik ļoti kā nekad

FOTO: Shutterstock.com

Šobrīd, šķiet, visi gaida skolu tik ļoti kā nekad

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments vēsta, ka pirmās divas iestādes, kas sansiegušas 80 % vakcinācijas vai pārslimošanas aptveri darbinieku ziņā ir Rīgas Ziedoņdārza pirmsskola un Rīgas 93. vidusskola. Departaments paredz, ka vairāk iesniegumu pašvaldība saņems, tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, kad iestāžu darbinieki atgriezīsies no vasaras atvaļinājumiem.

 

Taču I. Ratinīka šodien pastāstīja, ka ir saņemti iesniegumi no vēl četrām iestādēm, kas sansiegušas šo rezultātu: Franču licejs, Valsts Vācu ģimnāzija, Anniņmuižas vidusskola un Šmēlinga vidusskola.

 

Viņa arī aicināja pedagogus vakcinēties un  iedomāties, kā pirmklasniekam ir attālināti mācīties rakstīt un lasīt, iedomāties, kā šie bērni ir ziedojuši visu pagājušo gadu, lai kāds varētu turpināt baidīties no potēm. 

 

Reklāma
Reklāma

Visu interviju par to, kāda ir esošā situācija ar pedagogu vakcināciju, skatieties šeit:

 

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība piešķīrusi 1,7 miljonus eiro skolu personāla motivēšanai vakcinēties pret Covid-19. Sasniedzot noteikto personāla vakcinācijas apjomu, izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro papildu finansējumu atkarībā no iestādes lieluma un strādājošo skaita.