Vairāk nekā gada vecumā no slimnīcas izrakstīts pasaulē mazākais izdzīvojušas bērniņš

Pēc vairāk nekā gada atrašanās Singapūras Nacionālajā universitātes slimnīcā no tās izrakstīta pērn dzimusī Kveka Ju Sjuana, kas tiek uzskatīta par mazāko pasaulē dzemdībās piedzimušo mazuli, kas izdzīvojis, ziņo BBC.
Vecāki ar mazuli. Foto: NATIONAL UNIVERSITY HOSPITAL

FOTO: Publicitātes foto

Vecāki ar mazuli. Foto: NATIONAL UNIVERSITY HOSPITAL

Meitenīte piedzima pērn 9. jūnijā, kad māte bija 25. grūtniecības nedēļā. Lai arī šajā vecumā parasti mazuļi jau ir lielāki, tomēr viņas svars bija tikai 212 grami, kas pielīdzināms apmēram vienam ābolam.

 

Ju Sjuanas mātei tika nozīmētas ātrākas dzemdības, jo viņai diagnosticēja preeklampsiju. Viņai bija bīstami augsts asinsspiediens, kas varēja sabojāt dzīvībai svarīgus orgānus un būt nāvējošs gan mātei, gan bērnam.

 

Reklāma
Reklāma

Bērnam piedzimstot, ārsti brīdināja, ka mazulim ir mazas iespējas izdzīvot, tomēr tagad meitenīte sver 6,3 kg, kā arī viņas veselības stāvoklis ir pietiekami labs, lai viņu izrakstītu no slimnīcas. Tiesa, mazulim ir hroniska plaušu slimība, bet ārsti pieļauj, ka ar laiku veselības stāvoklis varētu uzlaboties.

 

Līdz šim par pasaulē mazāko izdzīvojušo mazuli tika uzskatīta 2018. gadā dzimusi meitenīte ASV, kura piedzima ar 245 gramu svaru.