Laika prognoze: šonedēļ gandrīz katru dienu Latvijā līs, pirmdien gaidāma vētra

Sākot no dienvidrietumiem, pirmdien daudzviet gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu.
Vai vasara ir beigusies?

FOTO: Shutterstock.com

Vai vasara ir beigusies?

Dienesta brīdinājumā teikts, ka tuvāko stundu laikā vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām un stiprām lietusgāzēm. Iespējama arī krusa . Dienas pirmajā pusē negaiss skars valsts rietumu un centrālos rajonos, pēcpusdienā negaiss iespējams arī valsts austrumos.

 

 

Prognoze nedēļai

Reklāma
Reklāma

Šonedēļ daudzviet Latvijā bieži gaidāms īslaicīgs lietus, pērkona negaiss, bet, tuvojoties nedēļas nogalei, nokrišņu būs mazāk un biežāk spīdēs saule. Gaisa temperatūra dienas laikā lielākoties būs +19…+24° robežās.

Pirmdien būs mainīgs mākoņu daudzums, daudzviet īslaicīgi līs, ducinās pērkons. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, negaisa laikā brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +19…+23° robežās, minimālā naktī +14…+18°. Otrdien, trešdien un ceturtdien saglabāsies līdzīgi laika apstākļi - debesis pa laikam aizklās mākoņi un daudzviet īslaicīgi līs. Pūšot lēnam vējam, naktī uz otrdienu daudzviet Latvijā izveidosies migla. Naktī uz otrdienu un trešdienu gaisa temperatūra būs +10…+15°, bet dienā paaugstināsies līdz +19…+24°.

Piektdien un nedēļas nogalē nokrišņi pārsvarā skars lokālas teritorijas, biežāk spīdēs saule un gaisa temperatūra dienas laikā dažviet paaugstināsies līdz +25…+26°, bet lielākajā valsts daļā tā būs +20…+23° robežās. Dominēs lēns dienvidu puses vējš.