OptiO, rūpējoties par bērnu veselību, dāvina brilles 55 eiro vērtībā

Bieži bērni un pusaudži par to, cik laba vai slikta ir viņu redze, kā arī par piedzīvotajām izmaiņām, klusē. Tas rada diskomfortu ikdienā – ne vien mācoties, bet arī aktīvi atpūšoties un pavadot laiku ar ģimeni, draugiem. Lai rūpētos par bērnu un jauniešu labsajūtu, un redzes kvalitāti, optikas veikals „OptiO” arī šogad realizē bērnu sociālo programmu, kuras ietvaros bērniem līdz 18 gadu vecumam dāvina brilles 55 eiro vērtībā. Komplektā ietilpst briļļu ietvars 29 eiro vērtībā, divas briļļu lēcas 26 eiro vērtībā, kā arī meistara darbs.
Bērniem augot, profilaktisku redzes pārbaudi nepieciešams veikt reizi gadā

FOTO: Publicitātes foto

Bērniem augot, profilaktisku redzes pārbaudi nepieciešams veikt reizi gadā

Bērnu redze pilnvērtīgi attīstās līdz skolas vecuma sasniegšanai jeb aptuveni septiņu līdz astoņu gadu vecumam, tāpēc, uzsākot skolas gaitas, nepieciešams veikt redzes pārbaudi, lai pārliecinātos, ka bērnu actiņas ir atbilstoši attīstījušās un gatavas skolai. Savukārt, bērniem augot, profilaktisku redzes pārbaudi nepieciešams veikt reizi gadā, jo mācību laikā acis tiek vairāk noslogotas, kas var radīt redzes izmaiņas. Visbiežāk par bērnu redzes izmaiņām liecina izvairīšanās no darba tuvumā, piemēram, lasīšanas vai zīmēšanas, sūdzības par galvas sāpēm, bieža acu piemiegšana, asarošana. Papildu uzmanību iesaka pievērst to bērnu un jauniešu redzei, kuru vecākiem konstatētas redzes veselības problēmas. 

 

OptiO” optometriste Aiga Švede: „Tieši skolas vecuma bērniem visstraujāk notiek redzes kvalitātes izmaiņas, jo bērnu acis ir jūtīgākas un ātrāk reaģē uz paaugstinātu slodzi. Jāņem vērā arī fakts, ka mūsdienās bērni daudz laika pavada pie viedierīcēm: telefona, datora, planšetes, kā arī televizora, kas var būt iemesls redzes izmaiņām. Tas nenozīmē vienmēr tikai redzes pasliktināšanos, skatoties tālumā, bet arī nepareizu acu sadarbību un pielāgošanās spēju dažādiem skatīšanās attālumiem. Piedevām zilā gaisma, ko izstaro ierīces, rada papildu nogurumu un slodzi acīm. Tāpēc vecāku uzdevums ir sekot līdzi tam, cik daudz laika atvases pavada pie minētajām ierīcēm. Sākumskolas vecuma bērniem ieteicamais laiks ir līdz vienai stundai dienā, bet bērniem no 14 gadu vecuma - ne ilgāk par divām stundām dienā. Protams, ka attālinātais mācīšanās režīms ir ieviesis savas korekcijas, tomēr brīvajos brīžos, tostarp nedēļas nogalēs, bērnu acu labsajūta, kā arī kopējā veselība, ir kā papildu motivācija organizēt kopīgus izbraukumus, atpūtu pie dabas vai citas iespējas, atpūšoties no viedierīcēm.” 

 

Tieši skolas vecuma bērniem visstraujāk notiek redzes kvalitātes izmaiņas, jo bērnu acis ir jūtīgākas un ātrāk reaģē uz paaugstinātu slodzi.

 

Dodoties uz redzes pārbaudi pie optometrista, speciālisti novērtē:

  • kā ir attīstījušās bērnu acis
  • kāda ir redze tuvumā un tālumā,
  • pārbauda acu kustības un acu savstarpējo sadarbību,
  • acs struktūru veselības stāvokli, lai pārliecinātos, ka nepastāv risks saskarties ar kādu no acu saslimšanām
Reklāma
Reklāma

 

Gadījumā, ja bērnam tiek novērotas redzes problēmas, optometrists iesaka ērtāko redzes korekcijas līdzekli. Savukārt, ja bērnam netiek veiktas regulāras pārbaudes, bet ir notikušas redzes izmaiņas, tās laika gaitā var izrādīties grūtāk koriģēt un piemērot visērtāko risinājumu.

 

Lai nodrošinātu iespēju bērniem saņemt brilles 55 EUR vērtībā bez maksas, dodoties uz jebkuru „OptiO” veikalu visā Latvijā, nepieciešams uzrādīt briļļu recepti, kas nav vecāka par 3 mēnešiem. Ja nepieciešams veikt redzes pārbaudi, to pie pieredzējušiem redzes speciālistiem var izdarīt arī „OptiO” veikalos, iepriekš piesakot vizīti. 

Akcija spēkā līdz 2021. gada 31. decembrim.  Vairāk: optio.lv