Konferencē risinās sen aktuālus un Covid-19 radītus izaicinājumus bērnu un pusaudžu mentālajā veselībā

2021.gada 8.oktobrī Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” un “Bērnu un pusaudžu resursu centrs” rīko starptautisku konferenci, kas veltīta bērnu un pusaudžu mentālās veselības tēmai un aktualitātēm.
Konferencē risinās sen aktuālus un Covid-19 radītus izaicinājumus bērnu un pusaudžu mentālajā veselībā

FOTO: Shutterstock.com

Katru gadu 10. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules garīgās veselības diena, un, ņemot vērā Covid-19 situāciju un tās ietekmi uz bērnu un pusaudžu mentālo veselību, Bērnu slimnīcas fonda 20 gadu jubilejas konference tiks veltīta šai tēmai.
 

Pusaudžu depresija, sabiedrībā balstīti pakalpojumi, Latvijā jaunas, bet citviet pasaulē sevi jau pierādījušas efektīvas metodes darbā ar pusaudžiem, pakalpojumi un palīdzība bērniem ar Autiskā spektra traucējumiem – šādas tēmas tiks apskatītas konferences laikā, kas Covid-19 situācijas dēļ būs digitāls tiešsaistes pasākums. Konferences noslēgumā plānota arī “apaļā galda” diskusija, kurā piedalīsies pārstāvji no Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, Saeimas deputāti un nozares profesionāļi, lai runātu par atbalsta iespējām bērniem un pusaudžiem.


Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa:”Bērnu slimnīcas fonds kopā ar ziedotājiem un sadarbības partneriem ir daudz ieguldījis, lai bērniem un pusaudžiem Latvijā uzlabotu iespējas saņemt kvalitatīvu palīdzību. Šobrīd veiksmīgi darbojas Bērnu un pusaudžu resursu centrs, pamazām top arī valsts atbalsta sistēma bērniem ar Autiskā spektra traucējumiem, taču vēl ir ļoti daudz darba priekšā, lai palīdzība bērniem un ģimenēm būtu pieejamāka, daudzpusīgāka. Tāpēc svarīgi iepazīt citu valstu un nozares līderu pieredzi, un biju patīkami pārsteigta, ka aicinājumam piedalīties konferencē atsaucās visi, kurus uzrunājām. Ceru, ka pēc konferences gan mums, gan politikas veidotājiem un nozares speciālistiem Latvijā būs iegūta jauna, vērtīga pieredze un zināšanas, ko likt lietā, lai atbalsta sistēma mentālās veselības jomā Latvijā kļūtu arvien pilnvērtīgāka.”

 

 

Konference tiešsaistes režīmā būs pieejama ikvienam interesentam un bez maksas.

 

Reklāma
Reklāma


Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols: “Sasniegt izcilus ārstniecības rezultātus, t.sk. psihiskās veselības jomā var tikai tad, ja pārzinām starptautisku pieredzi, veidojam dažādu iestāžu un nozaru sadarbību, kā arī iedziļināmies bērnu un jauniešu individuālajās vajadzībās. Aktīva līdzdalība šādās starptautiska mēroga konferencēs ir ceļš kā arī mēs, Bērnu slimnīca, varam ne tikai dalīties ar savām zināšanām un kompetencēm, bet arī paši turpināt mērķtiecīgi uzlabot ārstniecības un aprūpes procesus.”


Konferencē piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu speciālisti - Jekaterina Vinnika (Ekaterina Vinnik), MD, Ph, neirobioloģe; Dr. Marks Ričardss (Dr. Mark Richards), klīniskais psihologs un Lielbritānijas salu DBT apmācību komandas vadītājs; Marija do Ceu Salvadora (Maria do Ceu Salvador), psihoterapeite, Portugāles Uzvedības terapijas asociācijas prezidente; Džūlī Mullis (Julie Mullis), logopēds ar specializāciju darbā ar bērniem ar Autiskā spektra rtruacējumiem; dr.Ņikita Bezborodovs, bērnu psihiatrs, Bērnu slimnīcas Psihiatrijas klīnikas vadītājs, Bērnu un pusaudžu resursu centra Attīstības vadītājs; dr.Anete Masaļska, bērnu un pieaugušo psihiatrs, Bērnu un pusaudžu resursu centra vadītāja; Līga Bērziņa, Latvijas Autisma apvienības vadītāja; Ilona Smirnova, ABA speciāliste, pirmā sertificētā uzvedības analītiķe Latvijā.


Konference tiešsaistes režīmā būs pieejama ikvienam interesentam un bez maksas. Detalizētāka informācija sekos, tuvojoties pasākuma norises datumam.