Vairāk kā mēnesi pēc Covid-19 vakcīnas mirusi 30 gadus veca skolotāja, trīs bērnu mamma

25. jūlijā mirusi Rīgas 41. vidusskolas skolotāja Ilze. Sievietei bija tikai 30 gadi, mīļotais vīrs un trīs bērni. Iemesls – plaušu tromboze. Ilze saņēmusi Covid-19 vakcīnu pirms 40 dienām.
Vairāk kā mēnesi pēc Covid-19 vakcīnas mirusi 30 gadus veca skolotāja, trīs bērnu mamma

FOTO: Shutterstock.com

Par šo traģisko notikumu Ilzes tuvinieki pavēstīja FaceBook. 
 

Mirušās sievietes radiniece Jekaterina paziņoja, jaunā sieviete nomira 25. jūlijā. "Mūsu ģimenē bija bēdas. Mana brālēna 30 gadus vecā sieva nomira 25. jūlijā. Viņa bija skaista, jauna, enerģiska trīs bērnu māte. Pēc profesijas viņa bija skolotāja. Nāve pienāca pēkšņi, neviens to negaidīja. Jauna meitene 30 gadu vecumā nomira no asins recekļa plaušu artērijā. Kā tas iespējams? Kāpēc pēdējā laikā tik bieži esmu dzirdējis par šo nāves cēloni? Kāpēc jaunieši mirst no trombiem? Kas beidzot var mums paskaidrot, kas notiek? Viņa vakcinējās pirms vairāk nekā 40 dienām, jo gatavojās atgriezties darbā. Cik vēl šādu nāves gadījumu mēs varam sagaidīt? Mazi bērni ir palikuši bez mātes un vīrs bez mīļotās sievas! Tik daudz jautājumu, bet atbilžu nav. Vai tā ir tikai sakritība?" – sociālajā tīklā "Facebook" raksta Jekaterina.
 

Tuvinieki nesaprot, kā tas varēja notikt, jo nekādu veselības problēmu priekšvēstnešu pirms tam nebija. Šobrīd tuvinieki uzskata, ka jaunās sievietes nāve varētu būt saistīta ar saņemto vakcīnu pret Covid-19.

Valsts zāļu aģentūra (ZVA) savā "Facebook" lapā informē, ka ir saņēmusi informāciju par šo gadījumu un to vērtēs ekspertu komisija, kurā būs pārstāvji no Slimību Profilakses un kontroles centra, Valsts Veselības inspekcijas un Valsts Imunizācijas padomes, kā arī attiecīgās medicīnas jomas speciālisti.


Valsts Zāļu aģentūra norāda: “Ka ir saņēmusi blakusparādību ziņojumu par letālu gadījumu š.g. 25. jūlijā, kas ir noticis 40 dienas pēc vakcinācijas. Ziņojumu iesniedza ārstniecības persona. 
Ziņojumu izvērtēs ZVA izveidotā multidisciplinārā ekspertu komisijā, kurā piedalīsies arī Slimību profilakses un kontroles centra, Veselības inspekcijas un Imunizācijas valsts padomes speciālisti, kā arī atbilstošās medicīnas jomas ārsti-speciālisti. 

Reklāma
Reklāma

Aicinām ņemt vērā, ka šobrīd ir pāragri izdarīt jebkādus secinājumus, ka letālu gadījumu ir vai nav izraisījusi vakcīna. 

Šobrīd ZVA ir pieprasījusi papildu informāciju, lai veiktu konkrētā gadījuma izvērtēšanu.

Sniedzot informāciju par zāļu blakusparādībām, Latvijas Zāļu valsts aģentūra vienmēr ievērojusi atklātības un neatkarīgas informācijas sniegšanas principu, tāpēc aktuālā informācija par saņemtajiem blakusparādību ziņojumiem kopā ar skaidrojumu par izvērtēšanas procesu regulāri ik nedēļu tiek publicēta ZVA tīmekļvietnē.”
 
Līdzjūtība tuviniekiem.