Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā saņēmis dzejnieks Jānis Pujāts

Jāņa Baltvilka balva rakstniecībā šogad piešķirta dzejniekam Martam Pujātam par dzejoļu krājumu "Ej nu ej", ko ilustrējusi Lāsma Pujāte un izdevusi izdevniecība "Liels un mazs".
Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā saņēmis dzejnieks Jānis Pujāts

FOTO: Publicitātes foto

Savukārt kā labākais bērnu un jauniešu grāmatu mākslinieks godināts Reinis Pētersons par ilustrācijām Ineses Zanderes garstāstam "Puika ar suni. Otrā burtnīca. Bunkurs" (Liels un mazs), Anti Sāra garstāstam "Perts sprukās" (Liels un mazs), kā arī Daniila Harmsa dzejoļu krājumam "Ļoti briesmīgs notikums" (Liels un mazs).
 

Savukārt AS "Latvijas Valsts meži" balva "Jaunaudze" par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegta Kitijai Rolei par ilustrācijām Lienes Bērziņas literārajai pasakai "Ķiverēns" (Be the Bear).
 


Jau iepriekš ziņots, ka Jāņa Baltvilka balvas starptautiskās laureātes ir franču rakstniece Delfīne de Vigāna un tulkotāja Inta Šmite par romānu "No un es" (Jāņa Rozes apgāds).
 

Laureāti saņēma mākslinieces Ineses Brants veidoto balvu – porcelāna "Baltā Vilka" laiviņu – un naudas prēmiju, kā arī iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā. Arī AS "Latvijas Valsts meži" balvas "Jaunaudze" laureāts saņēma balto porcelāna vilciņu un naudas prēmiju, kuras mērķis ir veicināt izaugsmi.


Jāņa Baltvilka balvu pasniedz kopš 2005. gada. Balvas uzdevumi ir veicināt bērnu literatūras attīstību Latvijā, tās starptautisko atpazīstamību, kā arī stiprināt grāmatu lasīšanas tradīcijas sabiedrībā.