Rudenī pakalpojumus klātienē varēs saņemt ar Covid-19 sertifikātu, pārslimojušie vai ar paša apmaksātu negatīvu testu

14. jūlijā Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz galvenos nosacījumus epidemioloģiski drošu pakalpojumu sniegšanai.
Rudenī pakalpojumus klātienē varēs saņemt ar Covid-19 sertifikātu, pārslimojušie vai ar paša apmaksātu negatīvu testu

FOTO: Shutterstock.com

Likumprojekts paredz, ka no šī gada 1. oktobra valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī pakalpojumus ārstniecības, sociālās aprūpes centros un izglītības jomā klātienē varēs sniegt un saņemt personas, kurām ir derīgs sertifikāts, kas apliecina vakcināciju vai Covid-19 pārslimošanas faktu. Paredzēts, ka pārejas periodā līdz šā gada beigām būs iespējama sadarbspējīga sertifikāta aizstāšana ar negatīvu Covid-19 testu. Testēšanas izmaksas personai būs jāsedz no personīgiem līdzekļiem.


Imunizācijas valsts padome uzsver, ka vakcīnām – kādas tiek lietotas Latvijā – nav medicīnisku, klīnisku, zinātnisku iemeslu un situāciju, kad persona tās nevarētu saņemt, izņemot alerģisku reakciju: anafilaksi. Tādēļ nepastāv teorētiskas un praktiskas situācijas, kad medicīnisku vai ar veselību saistītu iemeslu dēļ persona nevarētu tikt vakcinēta pret Covid-19.

 

Šobrīd vakcinācijas temps Latvijas sabiedrībā nav augsti un izplatās Covid-19 infekcijas jaunie paveidi, tāpēc risks straujai infekcijas izplatībai saglabājas. Kopš 2021. gada jūnija otrās nedēļas vakcinācijas iespēju piedāvājums ievērojami pārsniedz pieprasījumu, līdz ar to ikvienam, kurš to vēlas, ir brīva iespēja iegūt vakcīnu nekavējoties.


Lai grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā stātos spēkā, tie vēl ir jāapstiprina Saeimā. Ministru kabinets noteica likumprojektam Saeimā steidzamības statusu.

Reklāma
Reklāma

 

Ar visu rakstu var iepazīties LVportāls.lv